Tipuri de garduri si de ce un gard WPC este alegerea ideala in ziua de astazi!

Dupa cum probabil deja stii, exista foarte multe tipuri de garduri din care poti alege atunci cand (re)decorezi curtea sau gradina casei tale. Totusi, nu toate sunt potrivite pentru acest lucru. In ziua de astazi, majoritatea oamenilor – inclusiv expertii – sunt de parere ca un gard WPC este alegerea ideala pentru gradina si curte, fiind totodata si eficient din punct de vedere al costurilor si mentenantei.

Pentru a argumenta aceasta afirmatie, iata cateva alte tipuri de garduri si cum se prezinta acesteia in fata unuia din realizat din WPC!

Gard din aluminiu

Acest tip de gard este cunoscut pentru aspectul sau placut, similar cu cel al fierului forjat, dar si pentru simplitate si eleganta. Totodata, il poti instala usor si rar are nevoie de ingrijiri. Pe de alta parte, trebuie sa constientizezi faptul ca gardul de aluminiu nu prea ofera protectie si ca poate fi usor deformat de persoane, obiecte, grindina si asa mai departe. Chiar daca este fabricat folosind lemn, un gard WPC are o rezistenta crescuta.

Gard din bambus

Acest gard este, din pacate, o alegere destul de populara in Romania. Totusi, atat cei care il cumpara, cat si cei care il vand uit faptul ca bambusul nu este ideal pentru climatul tarii, ci doar pentru tarile mai calduroase. Totodata, bambusul nu sta foarte bine la capitolele rezistenta si securitate.

Gard din zale/plasa metalica

Un astfel de gard este preferat de cei care nu vor sa cheltuiasca mult pe aceasta componenta a casei lor. Gardul din zale este ieftin, destul de rezistent si nu necesita absolut niciun fel de mentenanta. Desigur, in comparatie cu un gard WPC, cel din zale nu are un aspect placut, nu ofera intimitate si deseori scoate sunete neplacute atunci cand ploua sau bate vantul.

Gard din piatra

Aceasta este optiunea cu un pret mai ridicat. Poti beneficia de o reducere semnificativa daca alegi un gard din piatra eco, dar acesta nu poate fi gasit atat de usor pe piata. Principalul avantaj al unui asemenea gard este aspectul. Gardurile din piatra sunt groase, rezistente si pot fi personalizate la cerere – dar necesita mentenanta regulata si eventuale reparatii in timp, spre deosebire de un gard WPC. In plus, constructia propriu-zisa poate fi foarte costisitoare.

Gard PVC

Un alt material destul de popular in Romania este PVC-ul, in special datorita aspectului de gard clasic alb pe care acesta il poate oferi. Nu este foarte sigur, dar ofera rezistenta in timp. In comparatie cu un gard WPC, unul din PVC va costa putin mai mult si nu va fi la fel de rezistent. Totodata, PVC-ul nu este atat de versatil si rar poti alege design-uri personalizate, de exemplu.

De ce este gardul din WPC atat de bun?

Lasand la o parte comparatiile cu alte tipuri de garduri, iata exact de ce un astfel de gard este alegerea ideala in ziua de astazi, indiferent de locatie, situatie, arhitectura inconjuratoare si asa mai departe:

  • Rezistenta – WPC este un compus din lemn si plastic, materiale imbinate prin intermediul unui adeviz destul de puternic. Astfel, centrul unei placi din acest material este extrem de rezistent – atat in fata intemperiilor, cat si in fata actiunii externe, temperaturilor ridicate si asa mai departe;
  • Lipsa aschiilor – chiar daca contine lemn, nu prezinta aschii. Astfel, un asemenea gard va arata dupa unul sau doi ani exact ca in prima zi – fara defecte de la lovituri, fara comasare, fara despicare;
  • Posibilitati de personalizare – vrei o culoare sau un model specific? Un gard WPC poate fi colorat exact asa cum vrei tu si in functie de posibilitatile producatorului, poti avea cate ceva de zis si in privinta modelului acestuia;
  • Mentenanta scazuta – acest tip de gard aproape ca nu are nevoie de mentenanta. Nu trebuie sa il revopsesti, nu trebuie sa te ingrijorezi in privinta nodurilor lemnului care pot cauza comasarea (acestea nu exista) si rezista in timp.

Daca ai decis ca vrei si tu un astfel de gard, atunci viziteaza chiar acum magazinul online Construiesti – acesta are pregatit pentru tine un pachet de gard din WPC care contine scandurile/panourile necesare, sina de suport pentru gard si clemele de prindere pentru siguranta.