Candelabrele, corpuri de iluminat ce ofera contur incaperilor locuintei

            Indiferent ca este vorba despre o locuinta noua sau pur si simplu despre o reamenajare a incaperilor, sistemul de iluminat are o pondere importanta in ceea ce privseste estetica si functionalitatea unei camere. In fond, lumina este cea care modeleaza caracterul unei camere, chiar daca poate uneori avem tendinta de a neglija acest aspect. Astazi ne vom indrepta atentia asupra unor corpuri de iluminat ce definesc eleganta, luxul si bunul gust, intr-un cuvant, candelabre. Aceste corpuri de iluminat reprezinta alegerea ideala atat in locuintele amenajate intr-un stil modern, cat si in cele unde se doreste a se pastra un stil clasic. Astfel, indiferent ca este vorba despre living, hol sau dormitor, aceste corpuri de iluminat exceptionale, vor aduce mereu un plus de estetica si functionalitate acestor incaperi.

            Spre deosebire de alte corpuri de iluminat, candelabrele reusesc de fiecare data sa ofere multiple efecte aparte, fapt pentru care sunt considerate a fi unele dintre cele mai inedite corpuri de iluminat pentru care putem opta. Iata asadar cateva motive pentru care sa alegi candelabre deosebite pentru caminul tau.

            Denota eleganta si stil

            Alegerea unui corp de iluminat nu se mai poate face in prezent privind exclusiv la aspectele functionale, ci concomitent trebuie luate in calcul si detaliile ce tin de estetica. Candelabrele reprezinta in acest sens, una dintre cele mai echilibrate alegeri pe care le putem face in materie de corpuri de iluminat, daca tinem cont de modul in care functionalitatea si estetica se impletesc intr-un singur produs. Un candelabru va da in mod cert un suflu nou incaperilor locuintei tale, conditia fiind aceea de a-l alegere pe cel potrivit stilului de amenajare ales.

            Furnizeaza o cantitate mare de lumina

            Indiferent de modelul lor, unul dintre avantajele ce se contureaza cel mai bine in cazul candelabrelor este faptul ca acestea reusesc sa emita o cantitate mare de lumina. De ce constituie acest lucru un avantaj? Pentru ca lumina este cea care creeaza efecte deosebite in locuinta, cea care ne permite sa desfasuram in deplina siguranta diferite activitati, dar si cea care ne influenteaza starea de spirit.

Creeaza efecte subtile in orice incapere

Candelabrele se regasesc in prezent intr-o varitate larga de forme, ceea ce inseamna ca acestea pot fi utilizate pentru a crea numeroase efecte subtile in orice incapere a locuintei. Spre exemplu, un cadelabru conic, are ca si efect o intindere vizuala, mai precis va face ca incaperea sa para mai spatioasa. In alegerea candelabrului, este recomandat sa te asiguri ca dimensiunile acestuia nu ocupa mai mult de o cincime din dimensiunile tavanului, pentru ca efectele de care discutam anterior, nu vor mai fi unele tocmai pozitive.

Candelabre moderne sau clasice?

Aceasta decizie depinde in mare masura de stilul de amenajare ales pentru locuinta. In general, candelabrele moderne se fac remarcate printr-o eleganta simpla si deosebita, in timp ce candelabrele clasice dispun de diferite elemente, ce le fac sa para mai complexe. Indiferent de decizia luata, cert este faptul ca in materie de iluminat, nu vei putea da niciodata gres cu un candelabru.