Cum faci o usa intrare apartament mai sigura?

In ziua de astazi, siguranta este pe primul loc – din toate punctele de vedere. Totusi, in timp ce tot mai multi oameni fac tot posibilul pentru a-si garanta siguranta in mediul online, sunt si persoane care uita de siguranta casei sau apartamentului lor.

De altfel, exista cazuri cand si tu probabil ai uitat usa deschisa sau cand nu prea ai dat importanta produsului in sine si ai cumparat o usa intrare apartament fara sa iei in calcul si nivelul de siguranta al acesteia.

Indiferent de situatie, exista cateva moduri prin care iti poti face usa de la intrare mai sigura, pentru a preveni situatiile neplacute si periculoase.

Inlocuieste suruburile de la broasca usii

Deseori, suruburile prezente pe placa metalica atasata de tocul usii sunt destul de scurte – acest lucru poate fi valabil si in cazul suruburilor balamalelor. Daca stii cate ceva despre inlocuirea corespunzatoare a suruburilor, le poti inlocui pe cele scurte cu unele mai lungi, mai rezistente.

In cazul in care cineva va actiona cu forta asupra usii tale, punctele de rezistenta sunt locurile in care se inchide usa. Daca acestea sunt ranforsate, usa intrare apartament devine mai rezistenta.

Adauga un zavor care poate fi deschis doar din interior

Exista modele de usi cu un nivel de siguranta crescut care prezinta zavor doar pe interior. Pe scurt, atunci cand stii ca nu mai trebuie sa vina nimeni acasa, inchizi acel zavor, care de obicei este mai rezistent si poti sta fara griji.

Deseori, aceste zavoare sunt fara cheie, dar cu o rotita de actiune. Astfel, atunci cand trebuie sa intri si dupa sa iesi din casa in graba si nu vrei sa inchizi usa cu cheia, poti folosi acest zavor pentru un plus de siguranta. Ce trebuie sa stii este ca adaugarea acestui tip de zavor la o usa intrare apartament este oarecum dificila – in comparatie cu achizitionarea unei usi care il prezinta deja.

Cumpara un dispozitiv/o baricada pentru blocarea usii

Evident, poti achizitiona si produse separate pentru a imbunatati nivelul de siguranta al usii tale. Poti cumpara dispozitive care se fixeaza pe usa sau chiar dispozitive mobile/portabile – deseori numite baricade. Acestea nu sunt produse complexe sau care folosesc tehnologie avansata – pur si simplu actioneaza ca un opritor de usa intrare apartament.

De exemplu, dispozitivele fixe folosesc 2 placi de metal care sunt prinse cu suruburi de usa si de podea si un alt element metalic care conecteaza aceste doua placi, prevenind deschiderea usii chiar daca aceasta nu este incuiata.

Apeleaza la un producator roman de usi de inalta securitate!

Desigur, atunci cand vrei o usa cu adevarat sigura fara ca tu sa fii nevoit sa adaugi alte elemente sau sa faci anumite modificari, trebuie sa apelezi la un producator de renume si mai ales specializat in domeniul usilor de inalta securitate.

Un astfel de producator este Maco. Data fiind reteaua sa de distribuitori la nivel national, este posibil ca deja sa fi vazut unul sau doua modele de usi cu adevarat sigure ale acestui producator in magazinele de profil. Totusi, daca nu ai gasit modelul sau tipul de usa intrare apartament pe care il cauti, poti arunca o privire si in magazinul online Maco.