Cum să ai grija de tenul tău în sezonul cald?

            Cum bine știm, pielea noastră este principalul scut de apărare al organismului împotriva factorilor externi precum poluanții, razele UV și microorganismele. Pentru ca pielea noastră să elibereze eficient toxinele și alte elemente dăunătoare, trebuie să să o întreținem în mod corect și constant.

            În primul rând, trebuie să ne concentrăm pe imbunătățirea și menținerea hidratării mai ales în sezonul de vară, deoarece hidratarea este cheia principală în buna funcționare a pielii.  

            Anul acesta, pe podiumurile caselor de modă, au revenit în forță multe modele de pălării damă și, chiar dacă îți alegi 3-4 modele de pălării deosebite să le poți asorta cu multe ținute pentru a fi protejată de soare mereu, nu este de ajuns pentru ten, este nevoie și de cel puțin o cremă hidratantă.

            Ținând cont că hidratarea trebuie să existe mereu, este foarte important să știm și cum să susținem eficient nivelul de umiditate al pielii, pentru o fermitate mai bună, mai netedă și cu aspect mai sănătos.

Hidratarea adecvată înseamnă mult mai mult decât ne putem imagina. De exemplu, lipidele joacă un rol important în susținerea hidratării pielii. Ele sunt o componentă esențială a celulelor vii și sunt prezente în piele, în mai multe moduri.

  • în stratul exterior al pielii, numit barieră cutanată sau barieră lipidică, unde lipidele apar într-o structură de straturi suprapuse și acționează ca un fel de lipici pentru a capta în moleculele naturale și în cele de apa, uleiuri pentru hidratarea optimă a pielii, catifelare și elasticitate.
  • În straturile mai adânci ale pielii, lipidele au rolul de a susține hidratarea sub formă de acizi grași, colesterol și sebum, care este un ulei produs de glandele sebacee și care menține în mod natural, nivelul de umiditate al pielii.

           Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de lipide scade în mod natural dar, există modalitați de a ajuta la susținerea funcției lor și la creșterea hidratării generale a pielii.  Dacă luați în considerare măcar una din soluțiile care stimulează hidratarea pielii, o să reușiți să vă mențineți tenul tânăr și sănătos pentru mai mult timp.

           Este indicat să folosiți zilnic produse de îngrijire a pielii care conțin umectanți precum acidul hialuronic sau glicerina. Aceste două ingrediente practic atrag umezeala din aer și o duc spre piele, dându-i un impuls de hidratare. Din această cauză, persoanelor care trăiesc într-o zonă cu un climat foarte uscat, le este recomandat să floseasca și un umidificator de aer pe lângă cremele hidratante pe bază de umectanți, sau să folosească o cremă hidratantă anti-îmbătrânire imediat dupa duș, pentru a  stimula funcția lipidelor și pentru a bloca moleculele de apă.

           De exemplu, crema hidratantă și dermatocosmeticele Eladerm sunt o opțiune ideală pentru pielea ta, datorită faptului că această gamă de produse se află la granița dintre medicament și produs cosmetic, și asigură o hidratare intensă de lungă durată, calmează pielea iritată, oferă confort tenului, împiedica pierderea apei transepidermice, îmbunătățește elasticitatea pielii, si în plus, crema hidratanta cu SPF protejează impotriva razelor UVB si UVA.

           Dacă v-ați facut un obicei de a folosi zilnic serurile, cremele și loțiunile hidratante și nu au funționat, starea generală a pielii rămânând la fel de uscată fără îmbunătățiri vizibile, sau chiar mai rău, cu pete roșii, mâncărime și piele iritată, inflamație, pete albe, etc, atunci este momentul pentru un consult dermatologic.

           Mai ales în sezonul de vară, pe lângă proteția oferită de unele pălarii de damă impreună cu vesnica cremă hidratantă, pentru a vă menține pielea sănătoasă, tânără și fără riduri, este necesar să vă hidratați și din interior înspre exterior. Trebuie să vă hidratați organismul în totalitate, sa beți apă suficientă și să consumați alimente bogate în apă, precum multe fructe și legume.