Top 7 beneficii extrasalariale căutate de angajați în 2022

Unele beneficii extrasalariale reprezintă criterii importante de departajare în alegerea unui job. Abonamentele de servicii medicale, pachetele de wellbeing și training-urile de dezvoltare profesională sunt doar 3 dintre cele mai căutate bonusuri în 2022. Descoperă lista completă în continuare.

Abonamente la sala de sport

Stilul de viață modern, mereu ocupat, nu ne permite să facem atât de multă mișcare pe cât ne-am dori. Din păcate, sedentarismul are efecte negative asupra sănătății, atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Motivează-ți angajații să facă sport prin intermediul unui abonament la sala de fitness. 

Aceste abonamente oferă acces la săli de sport din întreaga țară, precum și acces la clase online live sau înregistrate. Astfel, pot avea un stil de viață activ atât angajații care preferă să se deplaseze pentru antrenamente, cât și pentru cei care preferă să facă sport acasă.

Vouchere pentru vacanță

Tichetele de vacanță oferă angajaților ocazia să facă economii semnificative atunci când călătoresc în România. Pot fi utilizate pentru a plăti cazarea, mesele de la restaurant, transportul (în cazul pachetelor de la agențiile turistice) și diferite tratamente disponibile la destinație. 

Traininguri de dezvoltare profesională

Dezvoltarea profesională crește competența angajaților prin cursuri specifice. Este utilă atât pentru a îmbunătăți performanța la postul actual, cât și pentru a avansa pe unul mai avantajos. Training-urile acreditate, webinarele, sesiunile de coaching și cursurile specializate permit indivizilor să evolueze constant.

Abonamente de cărți pentru birou

Lectura este un hobby care ne ajută să ne relaxăm în timp ce ne permite să învățăm lucruri noi. Abonamentele de cărți includ atât beletristică, cât și non-ficțiune, astfel încât angajații pot alege cărțile preferate. În timp ce unii se vor orienta către dezvoltare profesională, alții vor alege subiecte precum inteligența emoțională. Firește, foarte căutate sunt și cărțile de parenting, iar în ceea ce privește beletristica, nimeni nu poate refuza un thriller nordic.

Pachete de wellbeing

Abonamentele de wellbeing au devenit tot mai populare în ultimii ani, pe măsură ce indivizii au realizat cât de importantă este sănătatea mentală. De la sesiuni individuale de consiliere psihologică și webinare de parenting până la cursuri de educație financiară și coaching emoțional, angajații au acces la o gamă largă de pachete.

Abonamente de servicii medicale

Abonamentele de servicii medicale sunt poate cele mai potrivite bonusuri pentru echipa ta. Acest beneficiu extrasalarial dovedește angajaților că îți pasă cu adevărat de sănătatea lor. Astfel, vei reuși să atragi și păstrezi în companie profesioniști de top.

Pachetele includ controale medicale, set anual de analize, precum și reduceri de până la 100% la consultații de specialitate, analize de laborator, ecografii, imagistică și proceduri de kinetoterapie și fizioterapie.

Cadouri cu ocazia zilei de naștere

Cardurile cadou sunt cea mai populară alegere pentru aniversările angajaților. Alte idei includ coșurile cadou (de Crăciun și Paște), vouchere pentru experiențe (teatru, escape room, laser tag etc) și cadourile personalizate. Multe persoane preferă să aibă concediu de ziua lor, deci ia în considerare și această sugestie.

Abonamentele de servicii medicale, cele pentru sala de fitness și cele de cărți, pachetele de wellbeing, cursurile de dezvoltare profesională, voucherele pentru vacanță și cardurile aniversare sunt cele mai căutate beneficii extrasalariale din România. Oferă aceste bonusuri pentru a-ți păstra avantajul competitiv și menține-ți angajații motivați și productivi.