Cum dai startul dimineților pline de energie : cafeaua și ciocolata printre alimentele cheie

            Ciocolata și cafeaua sunt doua dintre cele mai dorite arome din lume. Cu siguranță cafeaua expresso și unele produse din ciocolată există pe toate cele șapte continente din lume și sunt dorite de majoritatea persoanelor.

            Arborele de cacao a fost descoperit încă din 1900 în. Hr. Și de atunci, această aromă deosebită s-a integrat în toate civilizațiile. Deși este originară din America, în ziua de astăzi Coasta de Fildeș (o mică tară din Africa), produce aproximativ 30% din toată cacao lumii.  Deoarece toată lumea adoră aroma de cacao și pentru că se consumă foarte mult existând o sumedenie de rețete pentru produse din ciocolată și băuturi, ciocolata a ajuns să aibă o zi internațională doar a ei, fiind sărbătorită în fiecare an pe data de 13 septembrie. Bineînteles că nu avem nevoie de o zi specială pentru a consuma produse din ciocolată dar, cu siguranță acea zi ne motivează mult mai mult să ne rasfațăm cu această aromă unică.

            Ca și expresso, ciocolata are multe beneficii dovedite pentru sănătate, în special ciocolata neagră. Având calitatea de antioxidare, ea neutralizează radicalii liberi produși de metabolismul grăsimilor ceea ce înseamnă că are o interacțiune pozitivă cu organismul nostru, pentru că se mbunătățeste sănătatea cardio-vasculară, putem prevenii anumite boli cronice, ajută la reglarea zahărului din sânge, și desigur, ciocolata este strâns legată de eliberarea endorfinelor (substanța hrmonolă care ne ajută să ne simțim mai bine). Deci, nu degeaba, atât expresso cât și ciocolata. sunt două dintre cele mai iubite și consumate produse din lume.  

            Așadar, cum altfel poți da startul dimineților tale? Expresso și ciocolata sunt două dintre cele mai perfecte stimulente ale stării noastre de spirit și vin în diverse combinații.

            Goana după multitudinea de produse cu ciocolată și cafea au dat naștere unor festivaluri speciale în diverse părți ale lumii, unde consumatorii au ocazia să guste cele mai alese rețete și se pot bucura de expoziții și spectacole de excepție.

            De exemplu, în 2009 a fost fondat Festivalul Southwest de ciocolată și cafea care în fiecare an reunește mai mult de 200 de furnizori de produse din ciocolată, cafea, bomboane, ceaiuri, diverse platouri, vin, bere, etc. Pe lângă că au ocazia să guste cele mai celebre rețete, participanții au parte și de demonstrații de artă în cana de cafea expresso și seminarii, demonstrații de gătit, concursuri, etc. Festivalul atrage an de an peste 20 000 de mii de participanți iubitori de cafea și ciocolată, ceea ce înseamnă că este unul dintre cele mai mari festivaluri din lume.

            Festivalul de ciocolată și cafea DMV este un loc în care o dată pe an, trebuie neaparat să vă duceți cu voi copii, familia, prietenii și desigur, pofta de ciocolată. O să aveți parte de cele mai bune boabe prăjite de cafea și cele mai apetisante produse din ciocolată.

            Când vizitați Belgia, o țară renumită pentru ciocolata ei, intri într-o lume magică explorând lumea trufelor, pralinelor, a batoanelor de ciocolată și a aromelor surprinzătoare. Pe lângă că vă puteți satisface dorințele dulci, la festivalul belgian Choco-late de la muzeul Belfort care se desfășoară pe 4 zile, ai ocazia să vezi statuete și exponate de ciocolată, vă puteți extinde cunoștințele despre toată istoria ciocolatei, precum și felul în care ea este facută.

            Dacă sunteți în vacanță în Paris în 14 – 16 Mai 2022, poate nu doriți să pierdeți ocazia de a vizita festivalul Le Paris Café, care combină cafeaua artizanală și cultura trandițională a cafelei expresso din Franța. Cu o durată de 3 zile, festivalul găzduiește o gamă captivantă de spectacole, competiții și alte evenimente distractive.