Bijuteriile din argint și gențile, accesoriile pe care să le porti cu încredere

            Se spune că orice persoană este catalogată în primele 5 secunde în funcție de pantofii și accesoriile pe care le poartă. Da, doar 5 secunde avem pentru a face o impresie bună și, din această cauză, trebuie să alegem cu grijă accesoriile pe care le purtăm. Reamintesc că orice obiect pe care îl purtăm în plus pe lângă hainele noastre, poartă denumirea de accesoriu.

            Celebrul designer de modă Oscar De la Renta a spus că – o femeie își face ținuta prin accesoriile pe care le poartă – astfel că, dacă vrem să facem mereu o impresie bună, accesorizarea fiecărei ținute este deosebit de importantă. Ele sunt menite să îmbunătățească orice ținută dar trebuie să știi cum să le alegi, care ți-i se potrivesc și ce este la modă în fiecare sezon.

            Unele pălării, diverse bijuterii din argint și unele modele clasice de genți damă au revenit în forță pe podiumurile caselor de modă anul acesta.

            Noile colecții de bijuterii din argint 925 Janette sunt modele unicat clasice și elegante, cu detalii vintage sau moderne inspirate din frumusețea naturii. Ele sunt lucrate manual de diverși artizani pricepuți și poartă eticheta culturală a marilor țări care prelucrează argintul și pietrele prețioase, cum este Thailanda, Turcia, Maroc, etc.

            Deosebitele modele de bijuterii din argint cu puritate 925%, sunt completate de unicitatea pietrelor prețioase și semiprețioase precum smaraldele, safirele, rubinul, ambra, coral, ametist, cuarț, opal, perle de cultură, turcoaz, topaz, cristale și multe altele.

            În general, există foarte multe accesorii din care putem alege iar cele mai importante sunt:

 • Gentile. Fiind accesoriul numarul 1 pentru majoritatea femeilor, există o gamă variată de genți de damă, în diverse culori și materiale. Pe lângă plusul pe care îl aduc la ținuta dvs., ele sunt foarte utile.
 • Brătările sau lanțurile de gleznă. Deși nu este un accesoriu universal popular, este deosebit de purtat pentru că aduce un plus de finețe orcărei glezne.
 • Curelele. Pe lângă că sunt deosebit de utile, curelele delimitează talia și oferă contur hainelor și aspectului tău.
 • Brățările. Fie că sunt strânse sau largi, groase sau subțiri, brațările schimbă total aspectul încheieturii.
 • Ca accesoriu decorativ, broșele sunt o alegere potrivită. Ele fac parte și din categoria accesorilor utile tradiționale deoarece, ca exemplu, o broșă vă poate strânge decolteul dacă este prea larg.
 • Ochelarii de soare care aduc un plus în orice ținută purtată la un eveniment în aer liber.
 • Cercei și inele.
 • Mănușile –  care au rolul de a proteja mâinile dar, la diverse ocazii cum sunt nunțile sau diferite gale, se pot purta ca un accesoriu care completează ținuta.
 • Pălăriile – un accesoriu tradițional care a învins mereu testul timpului rămânând la modă de sute de ani ncoace. Ele sunt foarte utile în orice sezon și în orice condiție meteorologică. Chiar dacă modelele de pălării sunt clasice, ele au fost îmbunătățite cu diverse motive brodate, cu materiale deosebite în combinații de culori la modă.
 • Lanțurile și colierele. În funcție de ocazie, lănțișoarele și colierele sunt niște accesorii nelipsite.
 • Eșarfele. Potrivite pentru orice ținută, ele vă pot îmbunătății aspectul total.
 • Șosetele. Deși sunt purtate pentru pentru a menține protecția piciorului, ele sunt considerate un accesoriu. În special la pantalonii purtați cu pantofi oxford spre exemplu, ele contribuie mult la aspectul total al ținutei noastre.
 • Ceasurile. De la utilizarea lor ca dispozitive care te ajută să știi ora, în ziua de astăzi ceasurile au urcat mult în topul accesorilor. Datorită popularității lor, designerii de modă și accesorii se întrec an de an în diverse colecții de ceasuri din aur și argint, decorate cu tot felul de pietre prețoase și semiprețioase.

      Având în vedere că accesoriile de damă au completat ținutele doamnelor încă din secolul al XVIII-lea, rămânând la modă în tot acest timp, ne putem da seama de rolul important pe care îl au în ținutele noastre și implicit în viața noastră.