Secretele unui grătar reușit: carnea proaspată, cafeaua delicioasă și distractia fără margini

            Nu aveți nevoie de o ocazie specială pentru a avea parte de distracție alături de familie și prieteni oricând deoarece, un grătar în natură este potrivit primăvara, vara, chiar și toamna.

            De la bucăți alese de carne de pui și până la cafea macinată și alte băuturi diverse, un grătar tradițional oferă un cadru ideal pentru a avea în jur prietenii și familia. Cu ajutorul unor idei de grozave de planificare a următorului dvs. grătar, puteți fi convinși că timpul petrecut alături de cei dragi o să fie unul de excepție.

            Păstrați lucrurile cât mai simple și axați-vă pe rețete care sunt pe placul majorității. Trebuie să alegeți carnea care necesită doar câteva minute pentru a fi pregătită și care nu necesită prea mult efort de gătire. O bună alegere este carnea de pui pentru că se gătește foarte rapid și astfel, nu trebuie să întrețineți jarul prea mult timp.

            Câteva exemple de rețete cu carne de pui pentru grătar, idei excepționale:

  • Frigărui de pui marinate. Pregătite în prealabil o să fie perfecte chiar și pentru grătarele de ultim minut. Aveți nevoie de piept de pui refrigerat, ceapă, ardei, roșii cherry, ciupercuțe, ulei vegetal, sare, piper negru, ierburi aromatice, condimente naturale și desigur, bețigașele pe care se pune câte o bucățică din fiecare ingredient. Le puteți consuma alături de un sos de usturoi cu smântână, cu salată de legume sau chiar cu murături asortate.
  • Aripioare de pui marinate. Ingrediente: aripi de pui, ulei vegetal, condimente naturale, ierburi aromatice, sare, piper negru, boia de ardei dulce și foarte puțină boia de ardei picantă.
  • Aripioare de pui marinate și picante. Ingrediente: aripi de pui, grăsimi vegetale solide, sare, piper negru, ulei vegetal, condimente naturale, boia de ardei picantă.
  • Piept de pui marinat. Ingrediente: piept de pui, ulei vegetal, condimente naturale, sare, piper negru, ierburi aromatice, boia de ardei dulce.
  • Piept de pui mexican. Ingrediente: piept de pui dezosat și crestat, ulei vegetal, boia de ardei iute, suc de lămâie, miere, pudră de usturoi, boia de ardei dulce, piper negru, sare, ierburi aromatice.

Pentru vegetarieni:

  • Tofu – frigărui la grătar cu legume pentru vegetarieni.  Aveti nevoie de tofu extra ferm, dovlecel, ardei gras roșu, ciuperci, sos de soia, ulei de susan, ceapă, piper negru, sare, condimente naturale, plante aromatice.
  • Ciuperci umplute la grătar. Ingrediente: ciuperci champignon, ulei de măsline, usturoi, puțin vin, brânză de vacă, cașcaval, sare, piper negru, condimente naturale, ierburi aromatice.
  • Lipie pe grătar cu avocado (stil kebap). Aveți nevoie de lipii – tortilla de făină, avocado, ciuperci, cașcaval, branză de vacă, ulei de măsline, ardei gras, ceapă, sare, piper negru, usturoi și smântână pentru sos, ketchup, varză și/sau salată.
  • Cartofi copți în jar cu cașcaval și castraveciori cornișon. Ingrediente: cartofi, cașcaval, castraveciori murați cornișon, sare, piper, unt, și foi de aluminiu pentru a coace cartofii în jar.

            Indiferent de rețeta pe care o alegeți, faceți din asta o distracție. Este o idee bună să pregătiți totul cu invitații dumneavoastră, să vă ajute cu aperitivele, cu pregătirea cărnii, cu sosurile, cu curățarea de legume, dar chiar și cu băuturile. O cafea măcinată înainte de masă merge de minune. Aroma ei inconfundabilă și plăcută de marea majoritate a populației de pe întreg globul pământesc, o să vă dea energia necesară pentru pregătirea grătarului într-o zi caălduroasă de vară.

            Nu excludeți copii. De regulă ei se joacă dar, daca se întâmplă să fie prin jur, este ideal să vă ajute. Pe lângă ca în felul acesta ei o să învețe multe lucruri, pregătirea unui grătar implică o mulțime de sarcini mici care trebuie făcute.  Copii ar fi potriviți pentru aranjarea tacâmurilor și a farfuriilor, a șervetelor, pot reumple recipientul cu gheață și multe altele.  Implicându-i pe toți cei prezenți, este o modalitate excelentă de a împărtăși totul și de a crea clipe unice și memorabile alături de cei dragi.