Cum poți scăpa de bărbia dublă fără operație chirurgicală

Dacă genetica, vârsta și obiceiurile alimentare nesănătoase își spun cuvântul printr-un strat de grăsime nedorită sub bărbie, nu ești singur(ă).

Bărbia dublă este destul de comună, mai ales pe măsură ce îmbătrânești și pielea își pierde elasticitatea. Însă, să recunoaștem, e cu atât mai frustrantă cu cât ești tânăr(ă) și nu arăți tocmai ca un elefănțel. 

Dacă ai mâncat sănătos și ai făcut exerciții fizice și gușa a rămas „neclintită”, poți să o pui pe seama strămoșilor tăi. Bărbia dublă este adesea ereditară, așa că, oricât de slab(ă) ești, nu poți face mare lucru. Dacă ai o predispoziție genetică, va apărea și cu asta basta.

Ce poți face dacă ești posesorul sau posesoarea unei bărbii duble? Din păcate, indiferent oricât de mult sport vei face și oricâte sacrificii ai face numărând calorii sau mâncând cât mai sănătos, corpul tău nu are un panou de comandă cu un buton de eliminare a grăsimii localizate la gușă. Așa cum nu are nici pentru alte zone precum abdomen, sânii bărbaților sau spate. 

O operație de îndepărtare a gușii e prea exagerat? 

Te înțelegem perfect dacă nu ești interesat(ă) de o operație pentru conturarea gâtului? Bărbia dublă poate să te nemulțumească, dar parcă nu în asemenea măsură cât să vrei să faci o operație chirurgicală. Mai nimeni nu se entuziasmează să apeleze la bisturiu și să îndure o recuperare relativ lungă și dureroasă doar pentru a scăpa de gușă.

Tocmai de aceea, anumiți oameni de știință și doctori au fost suficient de pasionați încât să își pună problema unei soluții mult mai simple.

Și da, din fericire, au găsit-o. Și este într-un loc fabulos: chiar în corpul tău. Este o substanță produsă de bilă și care, injectată în zonele cu depozite „încăpățânate” de grăsime de pe corp le elimină natural și într-un ritm relativ lent. Așadar poți spune adio acelor depozitele de grăsime care par „surde” la toate exercițiile fizice și dietele alimentare.  

Care este, de fapt, soluția 

Tratamentul pentru eliminare bărbiei duble se numește lipoliză injectabilă. Iar substanța folosită este acidul deoxicolic, un acid biliar secundar, care are funcția de a ajuta la dizolvarea grăsimilor. Sintetizat într-o formă injectabilă, ești practic în siguranță atunci când un medic specializat face această procedură timp de câteva minute. Acest acid este considerat sigur și hipoalergenic și nu are efecte toxice asupra organismului uman.

Partea bună este că injecțiile nu dor și le poți face într-o pauză de prânz sau la finalul programului, fără să fie nevoie să te învoiești de la serviciu.

În plus, fiind o substanță proprie corpului, lipoliza injectabilă nu are efect nociv asupra organismului cost. Substanța nu afectează țesuturile sănătoase și nu are niciun fel de efect advers asupra organelor interne. Unde mai pui că este la o fracțiune din costul unei operații.

Doar că are un dezavantaj: este nevoie de câteva ședințe și de puțină răbdare. Efectul nu este miraculos. Durează câteva luni până să vezi rezultatul mult dorit. Doar că, odată ce își face efectul, te poți bucura de el definitiv. Sau cel puțin mulți ani la rând, asta dacă nu te îngrași în mod vizibil.