Ce dezavantaje au avioanele in comparatie cu microbuzele?

Daca te pregatesti sa calatoresti catre Germania si iei in calcul o calatorie cu avionul in locul unei calatorii cu microbuzul, iata mai multe dezavantaje care te vor determina sa te razgandesti.

Firmele care ofera transport Romania Germania cu microbuzul si-au dotat flotele cu masini moderne si foarte confortabile, astfel incat sa se obtina cele mai bune calatorii in conditii optime. Iata care sunt dezavantajele unui avion:

Pret

In timp ce pentru distante foarte lungi un avion poate fi mai accesibil, in general, este cea mai scumpa optiune de bilet atunci cand compari trenul, microbuzul, avionul. Acestea fiind spuse, preturile pot fluctua putin, asa ca este important sa fii cu ochii pe preturi si sa cumperi biletul in avans pentru a mentine cheltuielile scazute.

La microbuz, preturile sunt mai mici si in plus, poti rezerva un loc chiar si de pe o zi pe alta. In plus, calatoriile sunt atat de dese incat vei ajunge la timp la destinatie, fara sa te temi de pretul unui bilet.

Rezervare in avans

Avand in vedere preturile, este intotdeauna important sa rezervi un zbor in avans. De obicei, la rezervarile facute cu cel putin 2 saptamani inainte de o calatorie, avioanele nu permit atata spontaneitate, mai ales cand se tine cont de cresterea costurilor. Pentru a-ti asigura un loc in zborul dorit, trebuie sa iti planifici calatoria cu mult timp inainte si nu prea se poate sa iei decizii spontane. La microbuz nu este obligatoriu sa faci frezervari in avans pentru a calatori.

Mult timp pierdut

Cu o multime de reguli, inregistrari, securitate si restrictii pentru bagaje, zborul poate ajunge sa fie oarecum o bataie de cap. Securitatea in sine poate ocupa mult timp suplimentar pentru o calatorie, iar cu restrictiile privind bagajele, avionul se poate dovedi o foarte mare bataie de cap. In cazul microbuzului este suficient sa te prezinti cu jumatate de ora inainte, sa lasi bagajele si sa te urci pentru a-ti ocupa locul. De acolo totul este extrem de simplu.

Mai putine bagaje

Asa cum am mentionat mai devreme, avioanele au restrictii stricte privind bagajele, ceea ce inseamna ca nu poti lua foarte multe cu tine. Majoritatea companiilor aeriene cer ca un bagaj sa aiba sub 30 kg sau chiar mai putin sau percep o taxa suplimentara, iar bagajele de mana trebuie sa fie suficient de mici pentru a incapea in sertarele de deasupra capului. Cu microbuzul poti lua mai multe bagaje fara costuri suplimentare, iar daca totusi depasesti greutatea maxima acceptata, vestea buna este ca pretul pe kilogram nu este foarte mare.

Spatiu ingust

 Intr-un avion, nu poti nici sa te intinzi (cu exceptia cazului in care calatoresti la clase premium), nici sa te ridici si sa te plimbi mult. Cu un indicator pentru centura de siguranta ramas aprins pentru marea majoritate a calatoriei, esti limitat la un loc foarte mic si va trebui sa ramai asezat pana cand ajungi la destinatie si cobori. In microbuz te poti misca in voie si chiar poti sa te ridici de pe scaun si sa cobori atunci cand microbuzul ia pauza.