Casa memorială a lui Freddie Mercury, printre cele mai populare obiective turistice din Zanzibar

Farrokh Bulsara, cunoscut publicului larg sub numele Freddie Mercury, una dintre legendele muzicii rock, a fost compozitor, textier și vocalist al trupei Queen. Viața sa nu a fost tocmai ușoara. S-a născut și a copilărit în Stone Town, vechea capitală a Sultanatului Zanzibar.

La vârsta de 17 ani, în anul 1964, Mercury și familia sa au fost forțați să plece în Anglia ca urmare a Revoluției din Zanzibar. Vremurile tulburi de atunci, atrocitățile comise asupra localnicilor și sclavagismul sunt acum file dureroase în istoria unui popor care a visat la libertate. Fragmente din acele timpuri pot fi observate acum mai ales în turul orașului Stone Town, care include o serie de obiective turistice Zanzibar de mare interes.

Turul pietonal Stone Town

Orașul este inclus în prezent în patrimoniul UNESCO și se bucură anual de un număr impresionant de turiști din lumea întreagă. Cu străzi curate şi clădiri multicolore, locația surprinde prin mixul de stiluri reprezentative culturilor care au trecut pe aceste meleaguri. Aici, vei putea admira clădirile din piatră, de unde și numele locului, ridicate de arabi, portughezi, britanici și indieni, de-a lungul istoriei îndelungate și cosmopolite a orașului.

Participând la acest tur pietonal, vei afla lucruri interesante despre cei mai cunoscuți locuitori ai orașului și vei avea parte de o scurtă incursiune în istoria și cultura acestor locuri. Din buchetul de obiective turistice Zanzibar propuse vei putea bifa piața de sclavi, Casa Minunilor, Zanzibar Doors, grădina Forodhan, piața Darajan, Jaws Corner, casa lui Freddie Mercury, precum și numeroase biserici, inclusiv cea catolică și anglicană.

Deși mulți cred că Stone Town este capitala Zanzibarului, aceasta este o greșeală. În prezent, Zanzibar City este capitala și centrul în care își au sediul organele de conducere ale unităților administrative teritoriale, în timp ce Stone Town este doar numele vechii capitale. Între cele două este o foarte mare diferență. Denumite de localnici orașul vechi și orașul nou, acestea sunt despărțite printr-un mic golf, care parcă delimitează două stiluri și epoci diferite. Istoria locurilor este reflectată la fiecare pas, prin fiecare construcție și stil arhitectural.

obiective turistice Zanzibar

Stone Town și Prison Island pe lista de obiective turistice din Zanzibar

Vizita în Stone Town poate fi completată cu succes de turul Prison Island. O serie de alte obiective turistice din Zanzibar captivante îți vor atrage negreșit atenția. Vei vizita insula Changuu, cunoscută și sub denumirea de Insula Țestoaselor sau Insula Închisorii. Situată la 5 kilometri nord-vest de Stone Town, aceasta arată mult mai profund drama prin care a trecut acest popor de-a lungul timpului. Gândită inițial drept sediu pentru o închisoare, insula a devenit centru de detenție pentru sclavii răzvrătiți, iar apoi centru de carantină pentru pacienții cu febra galbenă.

Totuși, în prezent, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade pe insulă, aici putând fi admirate peisaje exotice superbe, țestoasele de uscat, precum și cuiburile în care acestea depun ouăle. De asemenea, vei putea încerca numeroase activități interesante, precum hrănirea țestoaselor, plaja sub soarele generos al Zanzibarului și înotul în apele azurii din jurul insulei.

După turul pietonal Stone Town, Prison Island este cel mai solicitat circuit din ofertele operatorilor de turism. Pune în bagaje și amintirile adunate din acest colțișor de lume și împărtășește-le cu cei dragi de acasă. Lista de obiective turistice Zanzibar poate continua cu Jozani Forest, Turul Delfinilor, Nakupenda sau Ferma de condimente.