5 greseli de evitat cu orice pret in strategia de Social Media

Daca si tu esti incantat sa iti dezvolti noua afacere prin intermediul retelelor de socializare, ai tot dreptul din lume sa te simti asa. La urma urmei, peste 4,2 miliarde de oameni folosesc in zilele noastre retelele de socializare, adica mai mult de jumatate din populatia globului.

Dar, pentru ca afacerea ta sa infloreasca, si nu sa paleasca prin intermediul acestor retele de socializare, trebuie sa-ti creezi o prezenta puternica inca din prima zi, intrucat, in zilele noastre, ceea ce poate parea o oportunitate excelenta, se poate transforma peste noapte in cel mai mare cosmar al unei afaceri, intrucat acestea isi pot pierde reputatia din cauza greselilor de incepator, cum ar fi o singura eroare de judecata in strategie, un comentariu deplasat sau o postare ofensiva neintentionata.

Daca nu stii cum sa iti creezi o strategie Social Media potrivita, trebuie sa stii ca poti apela oricand la o agentie de social media care poate face aceasta treaba in locul tau.

In cazul in care, totusi, vrei sa te ocupi pe cont propriu de strategia de Social Media a afacerii tale, sa nu iti fie teama din cauza greselilor posibile pe care le poti face. Da, retelele de socializare pot prezenta o numeroase aspecte tehnice pe care sa le cunosti si carora trebuie sa le faci fata, insa, daca sunt facute cu grija si cu atentie, poti ajunge sa ai rezultate excelente

In continuare iti voi prezenta 5 dintre aceste greseli comune in strategia de Social Media pe care trebuie sa le eviti cu orice pret.

1. Lipsa unei strategii de marketing pe retelele de socializare

In zilele noastre, majoritatea companiilor din lume, printre care si concurentii tai, utilizeaza retelele de socializare intr-un mod eficient, pentru a ajunge cat mai repede si mai usor la publicul tinta si de a-si promova produsele si serviciile. Astfel, fiecare business care vrea sa se dezvolte trebuie sa aiba pregatita o strategie de marketing pe retelele de socializare. Aceasta strategie de marketing implica, pe langa numarul de postari saptamanale,  crearea unui plan de actiune si a definirii clare a obiectivelor, dar si tipurile de postari.

2. Nu urmaresti rezultatele

Daca nu urmaresti progresul in timp real al strategiei de marketing de pe retelele de socializare, nu poti face optimizarile necesare, astfel incat poti ajunge sa cheltuiesti bugete enorme, si la final sa te trezesti ca nu ai obtinut rezultatele dorite. Prin urmare, trebuie sa testezi, sa urmaresti evolutia si sa optimizezi in mod continuu, pentru a avea rezultate bne.

3. Retelele de socializare difera intre ele

Una dintre principalele greseli ale afacerilor din ziua de astazi este aceea ca posteaza acelasi tip de continut pe toate retelele de socializare, netinand cont ca fiecare platforma sociala este unica, avand o audienta diferita, dar si caracteristici, instrumente de marketing, demografii, comportamente si interese variate.

4. Evitarea, stergerea, contracararea comentariilor negative

Feedback-ul negativ iti ofera sansa de a imbunatati calitatea serviciilor si a produselor. Din pacate, atunci cand primesc un comentariu negativ, multe marci aleg sa il ignore, ba chiar vor incerca sa il stearga, in loc sa incerce sa interactioneze cu clientul nemultumit si sa incerce sa rezolve problemele cu care acesta se confrunta.

5. Prea multa promovare a marcii

Daca iti promovezi prea mult produsele sau serviciile, multi dintre cei care te urmaresc pe retelele de socializare isi vor pierde interesul fata de postarile tale. Incearca sa postezi un material promotional la fiecare patru materiale nepromotionale, pentru a mentine atentia publicului tau tinta cu un echilibru in postari.

In concluzie, tot ce trebuie sa faci pentru a evita greselile nedorite in social media este sa fii atent la fiecare aspect si sa iti aliniezi obiectivele. Stabileste o strategie clara, ofera un plus de valoare clientilor tai si ia in considerare parerile acestora.