4 lucruri pe care ar trebui sa le faci inaintea unui audit energetic industrial

Realizarea unui audit energetic industrial nu este atat de usoara pe cat crezi. Mai exact, nu trebuie pur si simplu sa astepti expertii sa-ti verifice afacerea si echipamentele pentru ca mai apoi sa te indrume pe calea cea buna, dupa cum s-ar spune.

Ca si adminsitrator al unei afaceri care este obligata sa realizeze un astfel de audit, ai la randul tau o serie de responsabilitati care trebuie duse la bun sfarsit inainte de realizarea auditului. Iata care sunt acestea!

Incearca sa identifici toate locurile sau echipamentele cu probleme

Ar trebui sa iei in considerare orice plangere sau mentiune care duce cu gandul la functionarea necorespunzatoare a unui echipament sau sistem care foloseste energie electrica. De exemplu, este mult prea cald in sediul afacerii pe timp de vara, chiar daca ai pornit aerul conditionat? Daca da, atunci ai identificat o problema.

Desigur, cel mai bun mod de a identifica locurile si echipamentele cu probleme consta in analizarea facturilor la energie electrica – si nu numai – din ultimul an. Valori care nu sunt constante sau care au crescut incet-incet ar trebui sa ridice semne de intrebare – acestea din urma fiind aduse in discutie in timpul unui audit energetic industrial.

Pregateste toate bonurile si facturile la energie si combustibil

In majoritatea cazurilor, echipa care va realiza auditul sau managerul energetic al companiei tale va cere sa vada toate facturile/bonurile aference consumului de energie din ultimul an. Pe scurt, nu poti sari nici peste primul pas, chiar daca ai vrea – oricum va trebui sa aduni facturile.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, deseori, consumul ridicat de energie electrica si combustibil este cauzat de ignoranta – oamenii nu realizeaza ca ar putea consuma mai putin, in alte cuvinte. Facturile evidentiaza acest aspect, iar raportul aferent unui audit energetic industrial va mentiona ce masuri (simple) poti lua pentru a-ti face angajatii sa consume mai putina energie la locul de munca.

Fa-ti timp pentru a fi prezent la intregul audit

Nu vrei sa ratezi acest audit. Sunt lucruri care vor fi spuse de echipa de experti o singura data – si rareori toate informatiile spuse de acestia vor fi incluse si in raportul final. O singura remarca a acestora te poate ajuta sa iti dai seama ce anume ar trebui sa schimbi la afacerea ta, poate nu neaparat din punct de vedere energetic.

Tine minte ca un audit energetic industrial iti afecteaza afacerea din toate punctele de vedere. Inlocuirea sau imbunatatirea echipamentelor care consuma energie electrica este doar unul dintre pasii pe care ii poti urma. Exista multi altii care pot influenta operatiunile afacerii, orarul de lucru si asa mai departe.

Aduna toate informatiile necesare pentru echipa de specialisti

Un astfel de audit va fi realizat in timp record dar si intr-un mod extrem de eficient daca echipa de experti nu va trebui sa piarda timp cautand informatii, documente si date referitoare la consumul tau de energie, planul cladirii, cartea de service a echipamentelor si instalatiilor si asa mai departe.

In cazul in care nu stii de ce au nevoie acestia, poti pur si simplu pregati tot ceea ce tine de consumul de enerie al afacerii tale – absolut tot. Echipa va decide ce informatii sa foloseasca in realizarea corespunzatoarea a unui audit energetic industrial.

Ai facut toate acestea si cauti o echipa de experti in domeniul energetic?

Poti deja opri cautarile! Echipa Elsaco Esco iti poate pune la dispozitie cei 30 de ani de experienta pe care ii are sub centura pentru un audit realizat cum trebuie, dar si pentru sugestii si sfaturi privind eficientizarea completa a afacerii tale si a consumului de energie al acesteia!