Cauti o pompa submersibila cu tocator? Iata la ce aspecte trebuie sa fii atent!

Pompele cu tocator sunt, in unele zone, mai mult decat o necesitate. Oamenii deseori au nevoie de astfel de pompe pentru a putea scapa in siguranta si eficienta de apa cu deseuri din fosa septica, de exemplu. Aceasta ar fi doar una dintre utilizarile de care este capabila o pompa submersibila cu tocator.

Totusi, lasand la o parte utilizarile, extrem de importante sunt si caracteristicile unei astfel de pompe. Daca esti nevoit sa achizitionezi una, fie pentru casa sau pentru afacerea ta, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii dinainte. Iata care sunt acestea.

Materialul din care este facuta pompa

Majoritatea produselor de top pe care le vei gasi vor fi din fonta. Este materialul cel mai de incredere, cum s-ar spune, si mai rezistent, mai ales in fata actiunii apei. Desigur, o pompa submersibila cu tocator poate prezenta si elemente din metal sau plastic, dar camera principala a acesteia, care gazduieste motorul si alte componente importante, va fi mereu din fonta.

Cei mai multi producatori de top aleg acest material, deci nu are cum sa fie o alegere neinspirata.

Puterea pompei

Desigur, puterea este unul dintre cele mai importante aspecte ale pompei si influenteaza in mod direct pretul acesteia. Astfel, pompele ieftine, dar de calitate au de obicei o putere de aproximativ 750W. Aceasta este de ajuns pentru sarcinile obisnuite, in special cele de natura personala, dupa cum s-ar spune.

Apoi, pompele mai scumpe pot avea chiar si de doua ori mai multa putere, anume 1500W – sau chiar 3300W. Desigur, nivelul de putere este doar un aspect – desi cel mai important, nu ar trebui sa sacrifici anumite calitati doar pentru putere cand vine vorba de o pompa submersibila cu tocator.

Temperatura maxima a lichidului

Un alt aspect important este temperatura maxima a lichidului care va fi gestionat de pompa. Nu conteaza cat de rece este lichidul, atat timp cat nu este inghetat. Totusi, apa prea calda poate produce defectiuni la nivelul furtunului sau chiar pompei in sine.

Drept urmare, caracteristicile pompei reprezinta doar o parte a problemei, dupa cum s-ar spune. Cealalta parte implica o analiza a conditiilor in care va fi folosita pompa submersibila cu tocator – tipul de lichid, temperatura acestuia si asa mai departe.

Dimensiunea maxima a particulelor

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii exact ce fel de deseuri poate gestiona pompa. Majoritatea pompelor de top se pot descurca fara nicio problema cu particule de maximum 30mm – anume 3 centimetri. Cand vine vorba de ape uzate, aceasta dimensiune este de obicei de ajuns.

Totusi, daca ai de-a face cu ape care prezinta tot felul de deseuri, este posibil sa ai nevoie de pompe care pot gestiona deseurile respective sau va trebui cumva sa le separi, dupa posibilitati. In general, o pompa submersibila cu tocator cu dimensiunea maxima a particulelor de 30mm este ideala pentru sarcinile de natura personala si semi-profesionala.

Acum ca stii care sunt aspectele importante ale unei astfel de pompe, poti vizita linistit magazinul online TopStrong.ro pentru a gasi produsul ideal nevoilor tale. Acest magazin iti pune la dispozitie o gama foarte larga de unelte, scule si echipamente – si de pompe submersibile cu tocator calitative, la preturi avantajoase!