Sigurante automate pentru fiecare proiect, de la Divers Market

O varianta insemnat imbunatatita a sigurantelor conventionale este reprezentata astazi de sigurantele automate. Indeplinesc, la baza, acelasi rol cu cele traditionale, adica protejeaza aparatura electrica in caz de scurtcircuit in instalatie, dar si cand curentul este prezent in aceasta la un nivel mai mare decat cel necesar.

Sigurantele automate constituie o optiune cu mult mai buna, intrucat acestea elimina neajunsurile pe care le prezentau cele fuzibile. Nu mai este vorba de intreruperea curentului i caz de supraincalzire si nici de topirea elementului fuzibil. In acest caz, este determinata declansarea unui comutator intern, iar actionarea lui este suficienta pentru a reporni circuitul electric. Lucrurile sunt mult mai simple si mai sigure cand instalatia dispune de sigurante automate. Cand intentia este de a investi in astfel de accesorii, Divers Market este reperul publicului larg. In cadrul e-shop-ului gasesc cei interesati astfel de produse intr-o varietate de optiuni, la costuri rezonabile.

Sigurantele automate, un pas spre modernitate si siguranta

Cand spui sigurante automate, spui siguranta mai multa, protectie, confort. Iata care sunt cateva informatii care incurajeaza achizitia lor in detrimentul celor clasice.

Sigurantele automate sunt preferate pentru cele doua tipuri de protectie pe care le asigura si anume protectia la suprasarcina si protectia la scurtcircuit. Cea dintai se refera la protectia asigurata instalatiei in caz de pericole precum supraincarcarea. Protectia la scurcircuit vizeaza siguranta in cazul unor incendii ce pot aparea, actiunea fiind a disjunctorului sigurantei.

Potrivit specialistilor, acestea reprezinta o varianta cu mult mai buna a sigurantelor clasice.

Iata care sunt cateva dintre avantajele de care acestea vin insotite:

In primul rand, avantaj deja mentionat, sigurantele automate nu necesita inlocuire atunci cand se produce un scurtcircuit, ci simpla actionare a comutatorului intern. Iata deci ca imediat dupa poate fi repornit curentul electric.

De asemenea, comparativ cu sigurantele fuzibile, vorbim despre mai multa siguranta si mai putine riscuri. Ies din start din calcul o serie de accidente pe care proprietarul le-ar putea suferi, asa cum se intampla in cazul sigurantelor clasice care trebuie inlocuite.

Nu in cele din urma, in cazul lor reactia la defect este destul de rapida, deci orice problema existenta, chiar si minora, este imediat sesizata.

Cu toate acestea, este bine de avut in vedere faptul ca sigurantele automate pot prezenta o mai mare sensibilitate la miscare, ceea ce inseamna ca nu doar supraincarcarea circuitului ar putea produce oprirea curentului electric.

Totodata, o mentiune este faptul ca pot ridica costuri de intretinere mai ridicate putin. Asadar, in cazul dispozitivelor mai sensibile, se poate merge in continuare pe varianta fuzibila a sigurantelor.

Avand in vedere astfel de repere, cei interesati pot pune in balanta avantajele si dezavantajele sigurantelor fuzibile pentru a face alegerea potrivita proiectelor personale.

Detalii despre modelele disponibile la Divers Market, dar si alte informatii relevante gasesc cei interesati pe site-ul oficial www.diversmarket.ro. Fiecare poate decide daca sigurantele automate sunt alegerea potrivita pentru mai multa siguranta si protectie vizavi de instalatia electrica.