SEO este perfect atât pentru micile companii cât și pentru corporații

SEO este cea mai importantă componentă a unei strategii de marketing digital. Mai exact, SEO se poate caracteriza că fiind optimizarea unui site pentru motoarele de căutare.

Asta înseamnă că site-ul tău să apară pe primul loc în clasamentul motorului de căutare pe anumite cuvinte cheie pe care tu le dorești promovate.

De ce ai nevoie de o campanie SEO?

O campanie SEO care este atent construită îți va asigura vânzări mai multe. Șansele care website-ul tău să ajungă la un număr mai mare de oameni sunt în mod vizibil mai mari.

Principalul scop la unei campanii SEO este să crești traficul website-ului tău și să îl duci pe acesta pe o poziție cât mai înalta pe motoarele de căutare. Cu cât vei avea o poziție mai bună motoarele de căutare cu atât creșterea vânzărilor va fi mai mare.

În cele ce urmează vei găsi un set de acțiuni care te vor ajută să ai parte de o campanie SEO perfectă indiferent că ai o mică companie sau că deții o corporație.

Cum poți realiza o campanie SEO de succes indiferent de cât de mare este afacerea ta

Configurarea website-ului

Primul pas pe care trebuie să îl realizezi  înainte de a beneficia de servicii optimizare SEO este verificarea website-ului pe care îl deții. Este necesar să te asiguri că website-ul nu are probleme care să influențeze în mod negativ toate campaniile SEO pe care urmează să le realizezi.  Website-ul tău trebuie să fie configurat pentru dispozitivele mobile astfel încât să poată fi accesat cu cea mai mică ușurință de oricine indiferent de ora.

Configurarea unui audit SEO

Aceasta este o etapă în care analizezi performanțele website-ului tău prin intermediul unui audit SEO. Procesul de audit înseamnă că trebuie să verifici construcția SEO, mai exact a elementelor următoare:

Structura URL-ului deoarece este necesar că acesta să fie simplu și ușor de reținut

Structura website-ului, cu cât acesta are o structura mai bună în care categoriile importante apar la început cu atât se vor evita erorile de indexare.

Descoperă care sunt obiectivele companiei

O campanie SEO are obiective și ținte specifice. Asta înseamnă că dacă vei lansa o campanie SEO vei obține ce îți dorești. Fiecare campanie SEO pe care o realizezi trebuie să facă parte din planul general pe care îl ai.

Un plan de strategie poate să includă una sau mai multe campanii SEO.

Cercetează cuvintele cheie

Cuvintele cheie trebuie să fie alese cât mai bine în funcție de domeniul tău de activitate. Este necesar să apelezi la o agenție SEO care să îți indice în mod clar care sunt acele cuvinte cheie pe care trebuie să te axezi.

Atunci când agenția SEO îți va indica acele cuvinte cheie pe care să te axezi va lua în considerare următoarele : nivelurile de concurență, tipul de conținut care apare în partea de sus a Google sau volumul total de căutare pe cuvintele cheie.

Campanie SEO pentru companii mici cu site nou

Ca o companie mică care are site nou să poată avea parte de succes cu o campanie SEO trebuie să se aibă în vedere următoarele detalii:

  • Optimizare on-site
  • Optimizare off-site
  • Analiză obiectivelor
  • Studiul competiției
  • Publicarea unui conținut relevant și de calitate
  • Selectarea cuvintelor cheie
  • Susținerea paginilor cu creștere
  • Analiză și urmărirea rezultatelor
  • Refacerea paginilor nereușite

Campanii SEO pentru marile corporații cu site-uri cu vechime

O astfel de campanie este mult mai complexă și pentru asta trebuie să ai parte de servicii de optimizare SEO mult mai calitative. Întreaga colaborare trebuie să înceapă cu un Audit SEO iar în paralel se va realiza optimizarea website-ului și completarea unui conținut nou. Bineînțeles că această completare a website-ului trebuie să se realizeze pe anumite cuvinte cheie.

Care este durata unei campanii SEO

În momentul în care vei alege să colaborezi cu o agenție SEO vei avea parte de mai mult pași realizați în mod simultan.  Nu există o durată clară a unei campanii SEO, în funcție de analiza inițială dar și de câteva perioade se va putea lua o decizie. Cu cât va fi mai scurtă campania SEO cu atât șansele de reușită vor fi mai mici.

Dacă site-ul este mai vechi și este mai bine poziționat pe motoarele de căutare atunci munca pentru promovarea SEO va fi mai plăcută și mai rapidă.  În ceea ce privește promovarea unui website nou, munca va fi mai dificilă mai ales că acea creștere mult dorită trebuie să se realizeze în mod natural.

Toate obiectivele pe care le-ai setat se pot atinge dacă vei colabora încă de la început cu o agenție SEO. Aici vei găsi o echipa întreagă de profesioniști care te vor ajuta să îți duci afacerea pe culmile succesului. Indiferent că ai o companie mică sau că ești la conducerea unei corporații, cu SEO vei reuși să ai parte de cele mai bune rezultate.