Sarcini in care este nevoie de serviciile unui alpinist utilitar

Un alpinist utilitar este acel expert care poate realiza diverse sarcini la inaltime, cu ajutorului unui echipament precum o scara sau platforme ridicatoare, sau fara ajutorul acestora, prin simpla catarare sau coborare in rapel pe anumite suprafete unde nu pot fi utilizate schele sau alte sisteme care sa faca sarcinile mai usoare. Este o ocupatie care poate prezenta multe riscuri si pentru care este nevoie de experienta dar si de concentrare si siguranta in propriile limite fiind vorba despre mentinerea unei anumite pozitii si a echilibrului pentru perioade destul de lungi de timp.

Serviciile de alpinisim utilitar pot fi oferite de mai multe firme, ce obtin in acest sens autorizari din partea institutiilor necesare, astfel incat sa poata dezvolta sarcini de risc in anumite conditii. Una dintre aceste firme este Beta Alpin, din Bucuresti, ce detine o mare experienta in acest domeniu, avand la dispozitie angajati cu experienta dar si echipamentele si solutiile eficiente pentru a oferi serviciile in orice domeniu de activitate.

Toti angajatii firmei, care se ocupa de sarcinile de alpinism sunt certifiati de IRATA, in engleza Industrial Rope Access Trade Association, o asociatie cu caracter international ce ofera autorizarea, acreditarea, pentru desfasurarea de astfel de sarcini. Asadar, alegand o firma care dispune de astfel de acreditari, putem fi siguri ca obtinel rezultate bune, rapid.

Cele mai comune sarcini, domenii in care este nevoie de alpinisti utilitari este in cea cele de publicitate dar si de constructii, aici intrand si demolarile sau demontarile, acolo unde nu se poate realiza montarea de schele sau accesul de utilaje si echipamente mari.

Desi aceasta este o firma de alpinisim utilitar Bucuresti, serviciile lor pot fi obtinute de orice firma dar si persoana fizica din tara, indiferent de zona si de anvergura lucrarii. Montarea de bannere de mari dimensiuni necesita echipamente de catarare sau elevare a celor ce realizeaza montarea corecta, fie ca se face pe panouri speciale sau pe cladiri, asa cum intalnim in multe cazuri. Este nevoie de o fixare buna a acestora pentr ca pot fi oricand luate de rafale de vant, rupte sau aruncate pe masini, cladiri, spatii ce sunt traversate de oameni.

Indiferent de sarcina, o echipa de montaj este formata dintr-un minim de 2 alpinisti, pentru a asigura un nivel cat mai mare de siguranta si o eficienta mai mare in realizarea unei lucrari. In acest sens, si echipamenetele utilizate sunt verificate in mod constant si totodata, asa sunt si capacitatile de lucru ale alpinistilor, astfel incat acestia sa nu aiba probleme atunci cand desfasoara anumite actiuni. Fiecare alpinist este instruit corespunzator in ceea ce priveste capacitatea de lucru la inaltime precum si de acorda primul ajutor in cazul producerii de accidente.

Principalele beneficii in alegerea de alpinisti utilitari comparativ cu alte metode sunt posibilitatea de a ajunge usor in locuri greu accesibile, acestia nu necesita un spatiu de lucru liber atat de mare, tipul de instalare, dezintalare sau demolare este mult mai  mici si realizat mult mai bine iar gama de lucrari ce pot fi realizate este foarte variata.