De ce ai nevoie de serviciile de contabilitate firme pentru afacerea ta

Orice activitate economica prestata in cadrul unei firme necesita o evidenta clara a situatiilor financiare lunare si anuale. Pentru a putea dispune de o imagine completa asupra pozitiei financiare a firmei tale, ai nevoie de servicii de contabilitate firme oferita de specialisti in domeniu.

Tipuri de servicii de contabilitate firme necesare

In cadrul unei firme, ai nevoie de o varietate de situatii financiare, elaborate intr-un mod profesional. Printre aceste situatii oferite de o varietate de contabilitate firme, regasim:

  • bilantul – o situatie financiara ce ofera un inventar al activelor, pasivelor si capitalului firmei;
  • contul de profit si pierdere – situatie financiara reprezentata de veniturule si cheltuielile firmei;
  • situatia modificarilor capitalului – in termeni populari, aceasta inseamna prezentarea statutului bunurilor companiei;
  • situația fluxurilor de trezorerie și politici contabile – acest tip de situatii reprezinta o parte integranta a intregii situatii financiare a firmei, prin intermediul careia se raporteaza toate intrarile si iesirile de bani cash;
  • note explicative – prin intermediul notelor explicative, se prezinta informatii suplimentare cu privirea la situatia financiara a firmei;
  • politici contabile – politicile contabile reprezinta practicile folosite de firma in momentul realizarii situatiei financiare anuale.

Toate aceste situatii pot fi usor realizate cu ajutorul serviciilor de contabilitate firme, oferite de firme de specialitate, precum Shilo. Pe langa toate aceste situatii financiare, poti beneficia, dupa caz, de verificare si certificare situatii financiare, expertiza contabila, servicii BPO sau inventariere.

Beneficii pe care ti le ofera serviciile de contabilitate firme

Opteaza pentru servicii oferite de contabilitate firme, indiferent de nisa in care activezi, pentru a beneficia la timp de serviciile dorite. Apeland la ajutorul unor astfel de firme, vei obtine numeroase beneficii, printre care informarea constanta privind noutatile legislative, oferind solutiile potrivite pentru rezolvarea diverselor situatii, servicii complete, vei reusi sa economisesti timp si bani cu ajutorul unor servicii de contabilitate firme, vei fi reprezentat in fata organelor de control fiscal de specialisti, vei beneficia de raportare continua si te vei bucura de servicii de contabilitate specializate la un nivel profesional, dar si eficient.

Criterii pentru alegerea unor specialisti in contabilitate firme

Alegerea unei firme de contabilitate potrivită este deosebit de importantă și trebuie ținut cont de mai multe criterii pentru a putea beneficia de servicii profesionale.

Alege specialisti in contabilitate firme care iti ofera o garantie asupra serviciilor exercitate prin incheierea unui contract cu acestia. De asemenea, asigura-te ca au suficienta experienta in domeniu pentru a rezolva problemele profesional si in timp util, mai ales atunci cand dispui de o firma cu multi angajati si capital mare.

O firmă de contabilitate trebuie sa fie la curent cu noutatile legislative pentru a-si indeplini sarcinile intr-un mod profesional si legal.

Informeaza-te in prealabil inainte sa alegi o firma de contabilitate. Cauta recenzii pe internet sau intreaba-ti cunostiintele. De asemenea, ii poti studia pagina de internet, pentru a afla ce tip de servicii de contabilitate firme ofera. In functie de acestea, poti decide daca este o alegere buna sau nu.

Un portofoliu de clienti iti poate sugera gradul de implicare al firmei asupra nevoilor fiecarui client in parte.

Nu iti neglija afacerea, apeleaza din timp la experti contabili pentru a fi in ordine din punct de vedere legal si bucura-te de o organizate condusa impecabil, fara pierderi, indiferent de nivelul afacerii