Scapa de durerile de spate cu ajutorul unor perne ortopedice premium

Postura greşită reprezintă la momentul actual o reală ,,pandemie” în rândul unui număr foarte mare de persoane. Indiferent dacă vorbim despre statul îndelungat în şezut pe scaunul de birou sau din maşină, despre privitul în telefon sau despre poziţia de somn, cert este că majoritatea dintre noi adoptăm o postură vicioasă în tot acest timp, obicei care din păcate nu va întârzia să producă o serie de consecinţe negative asupra sănătăţii noastre, precum durerile de mijloc frecvente, formarea cocoaşei sau chiar deformarea coloanei vertebrale cu apariţia unor afecţiuni mai grave, precum sciatica sau cifoza.

Sciatica şi cifoza – cele mai comune afecţiuni ale spatelui

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra subiectului, este important să trecem în revistă fiecare afecţiune, pentru a afla ce înseamnă concret şi cum se manifestă. Prin urmare, în ceea ce priveşte sciatica, aceasta apare sub forma unei dureri care radiază din partea inferioară a spatelui într-un membru inferior, pe traiectul nervului sciatic, care este cel mai lung şi important nerv al membrelor inferioare. Această durere este provocată de iritarea acestui nerv, ceea ce duce la simptome precum disconfort în zona joasă a coloanei vertebrale, la nivelul şoldului şi fesei şi chiar în partea din spate a gambei. În ceea ce priveşte cifoza, aceasta reprezintă o rotunjire exagerată a spatelui, respectiv o curbură excesivă a coloanei vertebrale toracice, care poate apărea la orice vârstă şi care poate provoca dureri de mijloc severe, oboseală musculară sau senzaţie de rigiditate în spate, conducând la formarea cocoaşei în timp.

Cum poţi preveni şi trata afecţiunile spatelui

Aşa cum aminteam şi mai devreme, adoptarea frecventă a unei poziţii vicioase, incorecte şi neadecvate este unul dintre factorii favorizanţi responsabili de apariţia sciaticii sau cifozei, respectiv a durerilor asociate acestora. Din acest motiv, dincolo de tratamentul medicamentos prescris de către medic în urma unui control amănunţit, este necesar să menţinem o postură corectă în permanenţă, indiferent dacă ne aflăm la birou, la sală, la volan sau acasă pe canapea, întrucât numai în acest fel vom putea preveni modificările structurale ale coloanei, respectiv cifoza sau sciatica.

Ai grijă de spatele tău şi uită de dureri

În cadrul magazinului online Better Posture, cei interesaţi au acces la o gamă completă şi diversificată de articole pentru corectarea posturii, disponibile la un raport calitate-preţ avantajos. Aşadar, dacă vrei să obţii o postură corectă, merită să investeşti într-un produs conform nevoilor sau preferinţelor tale. În acest sens, fie că vrei să încerci experienţa utilizării unui corset pentru îndreptarea spatelui care să împiedice deformarea coloanei vertebrale şi să prevină apariţia cocoaşei, fie că îţi doreşti o pernă lombară pentru birou/automobil sau o pernă pentru şezut din spumă cu memorie astfel încât să stai pe ceva confortabil în timp ce te afli la birou sau în maşină, care să îţi ofere susţinere şi suport permanent şi să reducă tensiunea în zona coloanei, la Better Posture opţiunile din care poţi alege sunt nenumărate. Aici poţi face un pas spre o viaţă mai activă şi mai sănătoasă cu ajutorul centurilor lombare care pot fi purtate oriunde, asigurând confortul şi protejând coloana în timpul diferitelor activităţi fizice, sau cu ajutorul suportului lombar care restaurează curbura naturală a spatelui şi a pernelor ortopedice cervicale sau pentru genunchi, care distribuie greutatea în mod uniform în timpul somnului, asigurând alinierea corectă a coloanei.