Temperatura constanta este o necesitate – iata cand si de ce ai nevoie de reparatii chillere!

Atunci cand afacerea ta depinde, in mare parte, de functionarea corespunzatoare a unui chiller, atunci temperaturile constante sunt o necesitate – poate chiar mai mult decat atat. Drept urmare, vei avea nevoie de servicii reparatii chillere la cea mai mica schimbare a temperaturii din interiorul sediului tau sau de la nivelul instalatiilor tale frigorifice.

Totusi, exista si persoane care nu incheie un contract cu un service autorizat si care nu inteleg importanta temperaturilor constante si atent monitorizate, printre altele. Asadar, iata cand si de ce ai nevoie de astfel de reparatii!

Atunci cand chillerul nu este destul de puternic!

Evident, poti avea de-a face cu un chiller care nu este destul de puternic pentru a indeplini nevoile afacerii tale. In cele mai multe cazuri, nu prea exista solutii care ar putea fi implementate prin intermediul unor servicii de reparatii chillere. In schimb, exista lucruri pe care le-ai putea face chiar tu.

De exemplu, temperatura ambientala este adaugata sarcinii termice pe care chillerul trebuie sa o gestioneze. Drept urmare, daca reusesti sa scazi temperatura din camerele unde se afla instalatiile frigorifice sau componentele chillerului, atunci puterea acestuia s-ar putea sa fie de ajuns.

Atunci cand lichidul responsabil de transferul de caldura are o conductivitate termica scazuta

Majoritatea tipurilor de chillere disponibile pe piata se bazeaza pe o combinatie de apa si etilen glicol atunci cand vine vorba de realizarea transferului de caldura si efectiv racirea instalatiei. Totusi, aceasta combinatie poate fi realizata intr-un mod necorespunzator, aspect care are ca efect existenta in instalatie a unui lichid cu o conductivitate termica scazuta. In acest caz, ai nevoie de mentenanta sau reparatii chillere.

Evident, nu ar trebui sa te ocupi personal de combinarea elementelor mentionate. Pentru conductivitate termica ideala, trebuie urmate instructiuni si dozaje specifice, aspecte care pot fi influentate si de tipul si vechimea chiller-ului tau.

Atunci cand a trecut ceva timp de la ultima mentenanta

Daca observi ca temperatura instalatiilor tale frigorifice nu este constanta si deseori sub limita acceptabila, este foarte probabil ca chillerul sa necesite lucrari de mentenanta. Acesta este cel mai comun motiv din spatele temperaturilor variabile – dar si un motiv intemeiat pentru care ai nevoie de servicii de reparatii chillere.

Mentenanta poate veni sub forma unei simple actiuni de curatare a componentelor chillerului. Totusi, aceasta actiune aparent simpla este deseori de ajuns pentru a-ti readuce echipamentul la o stare optima, potrivita pentru natura afacerii tale.

Tocmai de aceea, nu ignora mentenanta si apeleaza la un service autorizat pentru mentenanta atat preventiva, cat si regulata.

La cine poti apela cand ai nevoie de reparatii chillere?

Nu conteaza daca ai un contract cu un service sau nu. In caz de urgenta, poti apela oricand la echipa de profesionisti ServiceFrigOnline. Acestia sunt mereu in garda, gata sa rezolve problemele oricarui chiller sau instalatie frigorifica, pentru ca tu sa nu fii nevoit sa opresti operatiunile afacerii tale.

Cu peste 15 ani de experienta in domeniu si cu o echipa de 50 de specialisti gata de actiune, ServiceFrigOnline iti poate oferi ajutorul de care ai nevoie!