Alimentul ce distruge o bacterie periculoasă din stomac

Alimentul ce distruge o bacterie periculoasă din stomac

Leguma capabilă să anihileze bacteria care provoacă ulcerul gastric este broccoli. Un dușmande moarte pentru bacteriile care îmbolnăvesc stomacul.
Scăpați de arsurile la stomac mâncând broccoli FOTO Shutterstock
Scăpați de arsurile la stomac mâncând broccoli FOTO Shutterstock

Medicii arată  beneficiile pe care le are broccoli și cât de bine face această legumă la stomac

Este primăvară, adică sezonul arsurilor de stomac. Trei sferturi din ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice, așa cum se credea în trecut. Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar supraviețuiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase, apare durerea și arsura, deci ulcerul e instalat.

Unul din cinci purtători ai bacteriei dezvoltă ulcer

În 2005, spune specialistul, Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. „Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are Helicobacter prezent în stomac, însă doar 1 din 5 purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer.

Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Neutralizează toxinele din organism

Pentru a înțelege cum acționează la nivelul stomacului substanțele pe care le conține broccoli, sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter să neutralizeze aciditatea gastrică și să se fixeze de mucoasa stomacului.

În plus, compușii cu sulf au efect alcalinizant și neutralizează toxinele din organism, prin urmare toată familia cruciferelor trebuie inclusă în meniu, de la varză la conopidă și broccoli.

Broccoli este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer! Fitonutrienții cu efect anticancer din broccoli au eficiență maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 min. În felul ăsta protejăm și vitamina C, prezentă din belșug în broccoli. Pentru gust și sănătate puneți un strop de ulei sau parmezan ras, grăsimea crește absorția de betacaroten, un pigment cu rol de vitamina A. Poftă bună!

The post Alimentul ce distruge o bacterie periculoasă din stomac appeared first on Tot Ceea Ce Este.