Puterea exemplului! Dietele de grup au rezultate mai bune decât cele individuale

Puterea exemplului! Dietele de grup au rezultate mai bune decât cele individuale

Terapeutii în nutriție  susțin că o dietă ținută în cadrul unui grup de persoane care se confruntă cu aceleași probleme are o eficiență cu 70% mai mare decât una individuală.
Puterea exemplului! Dietele de grup au rezultate mai bune decât cele individuale
Dietele de grup sunt mai eficiente FOTO Shutterstock

Dobândirea și menținerea greutății optime se fac mult mai ușor dacă faci parte dintr-un grup suport la care ești conectat, atât prin problema cu care te confrunți, dar mai ales prin intrumentele aplicate care te conduc către succes, decât într-o dietă de unul singur. Din practică am observat și pot trage concluzia că rezultatele celor care fac parte dintr-un grup suport se accelerează și se amplifică din două direcții care se potențează una pe cealaltă.

Pe de o parte, persoanele ajung într-un timp scurt să își schimbe comportamentul alimentar astfel încat să nu mai fie dependente de anumite alimente sabotoare și, pe de altă parte, apar rezultate vizibile pe cântar și ușurința menținerii pe termen lung a greutății optime“.

Cele mai importante beneficii ale procesului de slăbire ținut și susținut în grup sunt:

  • Entuziasmul începătorului nu va mai dispărea atât de ușor, ci se va menține constant pe o perioadă mai îndelungată de timp. Beneficiul major al menținerii entuziasmului de început este că, prin apariția rezultatelor vizibile, motivația interioară va deveni din ce în ce mai puternică.
  • Provocările apărute pe parcursul procesului de slăbire, cum ar fi platoul, stagnarea sau menținerea propriu-zisă după ce ai ajuns la greutatea optimă sunt depășite cu mult mai multă usurință în grup decât de unul singur. Așadar, rata de abandon scade foarte mult dacă ai mai mulți parteneri de drum.
  • Perspectiva mentală pe care o are o persoana despre anumite situații legate de mâncare, corp si greutate se schimbă cu mai multă usurință în grup și asta pentru că gradul de rezistență în cadrul unui grup este mult mai mic.
  • Energia grupului respectă unul din principiile fundamentale ale felului în care suntem construiți ca specie: principiul rezonanței. Asta însemnă că suntem proiectați să supraviețuim, să creștem (interior) și să ne dezvoltăm doar în rezonanță cu alții la fel ca noi.
  • Autodeterminarea se activează mult mai ușor și se menține în timp, până ce aceste schimbări devin automatisme, adică stil propiu de viață.
  • Atunci când faci parte dintr-un grup, îți poți găsi acolo un partener de responsabilitate. Studiile arată faptul că atunci când ai un partener de responsabilitate căruia îi declari cu voce tare obiectivele și așteptările tale, acest fapt te face să te simți mai responsabilizat interior iar șansele tale de reușită cresc cu 95%. Astfel, renunțarea apare mult mai greu.

The post Puterea exemplului! Dietele de grup au rezultate mai bune decât cele individuale appeared first on Tot Ceea Ce Este.