Prețuri fierbinți în anotimpul rece. Black Friday

Black Friday este unul dintre cele mai așteptate evenimente de reduceri din an, atât de către comercianți, cât și de cumpărători. Vinerea Neagră, cum mai este cunoscut evenimentul în România, are loc întotdeauna în luna noiembrie și este cea mai aglomerată zi de cumpărături din tot anul.

Istoria reducerilor de Black Friday

Cum a ajuns evenimentul la noi în țară și de ce campania de reduceri Black Friday este atât de cunoscută în toată lumea? Ei bine, prima campanie de Black Friday a fost introdusă în România în anul 2011, de către cel mai mare magazin online de la noi din țară, și anume eMAG. Deși magazine mai mici dau startul campaniei de Black Friday încă de la începutul lunii noiembrie, data la care se înregistrează cele mai mari vânzări este tot vinerea stabilită de către cei de la eMAG, retailerul fiind punctul central al evenimentului.

În Statele Unite ale Americii, Black Friday este organizat de obicei în a patra vineri din lună, imediat după Ziua Recunoștinței care are loc pe data de 24 noiembrie și este una dintre cele mai mari sărbători americane. Denumirea de ”Black Friday” a apărut în anii ’60, perioadă în care contabilii marcau cu o linie neagră tot ce însemna profit și cu roșu pierderile înregistrate de magazine. Totodată, în Statele Unite ale Americii acest eveniment marchează startul sezonului de cumpărături pentru Crăciun.

De ce Black Friday este un eveniment atât de apreciat în întreaga lume?

Știm că Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din tot anul – atât magazinele fizice, cât și magazinele online sunt asaltate de sute de cumpărători, în căutarea celor mai bune oferte. Nu este o surpriză nici faptul că retailerii își extind programul de lucru în această zi, astfel încât să facă față valului mare de clienți.

Cum a ajuns evenimentul să fie atât de apreciat? E simplu. Oricum ar fi, reducerile de Black Friday reprezintă o oportunitate pentru fiecare dintre noi să putem achiziționa ceea ce ne trebuie la un preț redus și mult mai bun decât în oricare perioadă a anului. Situația este de câștig în ambele părți – comercianții reușesc să scape de o parte din stocuri și își permit să investească în marfă nouă, iar clienții pot profita de prețurile reduse și pot face economii destul de mari dacă așteaptă să prindă ofertele din această perioadă.

Pentru a profita la maxim de această perioadă, cel mai bine este să ne pregătim din timp cu o listă de produse care ne interesează, să stabilim un buget aproximativ pe care suntem dispuși să îl alocăm cumpărăturilor de Black Friday și să urmărim cu atenție care sunt magazinele participante la acest eveniment, astfel încât la startul campaniei să știm exact ce și unde să căutăm.