Diversitatea şi durabilitatea unui acoperiş metalic

Scopul primordial al acoperișului este de a proteja casa de intemperii, pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Din acest motiv, atunci când îți construiești casa, ar trebui să te gândești la materialele care vor fi folosite. Este important să ne concentrăm asupra mai multor puncte înainte de a lua o decizie privind acoperișul:

  • factorii de mediu: într-adevăr, acoperișul trebuie să fie rezistent la apă, zăpadă, grindină, să se comporte eficient la vânt puternic şi alte fenomene meteorologice extreme;
  • izolaţia: având în vedere că acoperișul este locul din casă în care se produc cele mai mari pierderi de căldură, este important să alegi o acoperire care să asigure o bună izolare termică;
  • robustețea: montajul acoperişului trebuie să fie uşor, simplu şi rapid de efectuat;
  • estetica: fiind o parte foarte vizibilă a casei, nu trebuie neglijată deoarece se reflectă asupra aspectului întregii clădiri;
  • durabilitatea: chiar dacă trebuie întreținut și poate suferi unele renovări, important este să reziste în timp o perioadă cât mai îndelungată.

Sistemul de tablă pentru acoperiş din țiglă metalică este unul dintre cele mai populare din zona Moldovei și este o soluţie accesibilă ca preţ, are un design excelent şi este disponibil într-o multitudine de modele şi nuanţe.

Astăzi, țigla metalică reprezintă unul dintre cele mai răspândite materiale de acoperiș. Acest acoperiș este cel mai adesea realizat din oțel galvanizat cu acoperire polimerică de protecție. Prețul acesteia depinde de producător și de tipul de acoperire utilizat în producție.

Popularitatea acoperișurilor metalice pe piața materialelor de construcții este ușor de explicat prin întregul set de avantaje:

1. Preţul avantajos. Tabla tip ţiglă este un material relativ ieftin. Cu toate acestea, profitabilitatea metalului nu este doar în prețul materialului, ci și în unele dintre proprietățile sale unice. Un astfel de factor precum durabilitatea metalului contribuie la economii în operare și întreținere. Durata de viață a acestui sistem este de cel puțin 50 de ani.

2. Manopera uşoară. Acoperișul poate fi instalat într-un timp scurt, cu costuri reduse de muncă și cu mare atenţie la detalii.

3. Greutatea redusă a plăcilor metalice face ca utilizarea acestui tip de acoperiș să fie singura opțiune posibilă pentru clădirile cu fundație slabă. În plus, nu este nevoie de materiale suplimentare pentru acoperire.

4. Un alt avantaj important al acoperișului metalic este estetica și posibilitățile largi de proiectare. Schema bogată de culori permite alegerea culorii potrivite.

5. De asemenea, pe piață  există multe opțiuni pentru profile. În plus, este posibilă construirea acoperișului în diferite configurații, acest fapt oferind clădirii un aspect și un stil unic.

6. Acoperișul din metal nu este supus schimbărilor de temperatură, ceea ce permite instalarea lui în orice climă, indiferent de anotimp.

7. Suprafața netedă a stratului permite apei să curgă liber și lasă zăpada să coboare ușor, ceea ce este important pentru toamnă și iarnă.

8. Rezistența la UV și rezistența la temperatură reprezintă caracteristici excelente ale acoperișului pe timp de vară.

9. Rezistența la deteriorarea mecanică, precum și capacitatea de a înlocui cu ușurință sau de a nuanța plăcile permit păstrarea acoperișului în stare excelentă pentru o perioadă lungă de timp.

Produsele Blachotrapez sunt cea mai bună soluție pentru proprietari, investitori și arhitecți care doresc să lege stilul și aspectul tradițional al acoperișului cu durabilitatea pe viață a acoperișului și sarcina minimă asupra construcției.

Toate tipurile de țigle produse de către Blachotrapez, au un design excelent inspirat din stilul european al arhitecturii acoperișurilor. Blachotrapez este acoperișul perfect pentru clienții exigenți. Rezistența și calitatea diferitelor tipuri de plăci oferă caracteristicile unice ale țiglelor ușoare de acoperiș Blachotrapez.

Firma MIHU acoperă toate judeţele din Moldova şi oferă o gamă diversificată de materiale pentru acoperişuri, adaptabile atât pentru construcţiile noi moderne cât şi pentru renovarea clădirilor vechi. Descoperă modelele pe www.acoperisuri-mihu.ro sau pe www.mihushop.ro. Produsele comercializate depășesc majoritatea celorlalte materiale de acoperiș prin rezistența, durabilitatea, versatilitatea, aspectul sau avantajele logistice. Investiția este una inteligentă deoarece poate dura în jur de 60 de ani.

Tabla tip țiglă metalică este disponibilă într-o gamă largă de stiluri, finisaje și culori. Ea îndeplinește cele mai înalte standarde tehnice și estetice și pune accent pe design, calitate și inovații. Fie că, construiești o casă în stil tradițional, cu aspect clasic sau modern, la Mihu Acoperișuri vei găsi întotdeauna un tip de acoperiș potrivit pentru nevoile tale.