Industria de videochat din țară, un lider pe piața muncii

Nu mai încape vorbă că industria de videochat nu este constantă și prosperă. Pe plan mondial, România este unul din liderii în materie de activitate în videochat, ca număr de modele și studiouri și nu numai. Româncele sunt printre cele mai frumoase femei din lume și despre această reputație a lor știe toată lumea. Se pare că asta înseamnă și o șansă ca cele care își doresc să fie modele de videochat să câștige mult, din piața externă. Iată cum.

Milioane de euro se învârt în această industrie

Nu există neapărat un secret aici, cât mai degrabă este vorba de potențialul financiar al publicului țintă. Pentru că se orientează strict către piața externă, singurătatea milionarilor sau chiar și a oamenilor de rând înseamnă o resursă foarte bună pentru modelele de videochat.

Estimările pe nișa aceasta arată că peste 100.000 de modele de videochat studio Bucuresti sau din alte orașe lucrează în domeniu. Putem estima că aproximativ populația unui oraș de mărime medie este activă doar pe această nișă.

Interes constant în a recruta

Ce este interesant de asemenea este că astfel de studiouri, cum este și Prime Studios, au mereu open jobs. Cele interesate își pot depune CV-ul oricând și sunt primite cu brațele deschise. Asta pentru că parte din strategia de evoluție și extindere a activității este să investească în personal, în echipă.

Din lista de cerințe pentru angajare se numără cunoașterea la nivel minim a limbii engleze. Asta pentru că pe termen lung reprezentații studiourilor de nișă își asumă să ofere training. Astfel, modelele au parte de susținere constantă, fără să fie nevoite să plătească ele pentru cursuri de formare.

România, lider la videochat

Știați că România efectiv a dat lovitura la videochat? Este domeniul care este în top 10 la nivel mondial. În acest context, este de subliniat că munca modelelor de videochat este 100% legală, pe bază de contract de muncă și cu toate drepturile ce recurg din asta. 

La începuturile acestei industrii o astfel de meserie nu exista practic, nu era încadrată într-o categorie anume. Iată că acum studiourile respectabile oferă chiar mai mult decât condiții legale de muncă. Spre exemplu, pe lângă beneficiile salariale, există o serie de oferte extrasalariale. Acestea sunt un plus pentru venituri și nu numai. Modelele de videochat pot avea parte de operații estetice sau chiar de mini vacanțe.

Cât despre profilul unui model de videochat, trebuie să avem în vedere că nu există o regulă anume. Până la urmă, o vorba spune că frumusețea e, de fapt, în ochii privitorului. Așadar, cum fiecare dintre noi are gusturi diferite, va considera un model de videochat ca fiind frumos dacă e suplu sau mai plinuță, blondă, brunetă, minionă sau la polul opus. Fetele trebuie să fie majore și dezinhibate, să simtă că aici este loc de mai mult și cu multă implicare pot compensa lipsa de experiență în domeniu.

Pentru cele interesate să afle detalii în acest sens pot găsi și în online, pentru că studiourile de profil afișează cu maximă transparență detalii de angajare.