De ce este implantul dentar atât de apreciat?

Implantul dentar reprezintă o soluție optimă pentru cei care doresc să își recapete frumusețea unui zâmbet sănătos. Totodată, este soluția ideală pentru înlocuirea dinților fără a-i sacrifică pe cei din jur. Însă, acestea nu sunt singurele motive pentru care oamenii apreciază această soluție pentru înlocuirea dinților.

            În cazul în care ajungi în mod repetat la stomatologie non stop, este timpul să iei măsuri și să apelezi la specialiști pentru un implant dentar.

De ce sunt atât de apreciate implanturile dentare?

Spre deosebire de alte metode de înlocuire a dinților lipsa, prin implant dentar se pot înlocui și rădăcinile lipsa prin inserarea unei rădăcini artificiale în os și care asigura o funcționalitate maximă. În trecut, atunci când venea vorba despre înlocuirea dinților cei din jur erau sacrificați dar acest lucru nu mai este necesar deoarece implantul a devenit o soluție salvatoare.

Puțini pacienți știu că lipsa dinților duce la resorbția osului care susținea rădăcina acestora în trecut. Și mai puțini știu că această resorbție afectează fizionomia. Dar prin inserarea unui implant dentar este determinată procesul de regenerare naturală osoasă pentru susținerea noii rădăcini.

Implantul dentar este o soluție prin care se salvează zâmbetul pacienților cu mai mulți dinți lipsa dar și sănătatea lor orală generală prin redarea funcționalității dinților pierduți.

Lucrările profesionale de implantologie sunt apanajul stomatologiei moderne și este cea mai avansată metodă de tratare a dinților lipsa. Pentru a beneficia de implanturi dentare nu există contraindicații generale sau locale. Totuși trebuie ținut cont că pentru a se realiza această procedura este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a putea fi plasate în osul maxilar. Durata de vindecare și cea de executare poate să fie mai lungă, în funcție de complexitatea problemei care trebuie să fie rezolvată.

Cât de eficiente sunt rezultatele oferite de această metodă de înlocuire a dinților lipsa?

Datorită evoluției constante a implantologiei rată de succes a crescut considerabil în ultimul timp, iar lucrarea poate avea o durată de viață îndelungată. Totuși, pentru a se putea atinge cele mai bune rezultate atunci când vine vorba despre implanturi dentare trebuie să se ia în considerare o serie de factori precum calitatea și cantitatea osului alveolar, complexitatea cazului protetic, igienă bucală, respectarea indicațiilor postoperatorii și de întreținere dar și calitatea medicului practician. Este de la sine înțeles că, în cazul medicilor implantologi mai experimentați rata de succes este mai mare.

Implanturile dentare au o durabilitate și o stabilitate ridicate, fiind cele mai sigure tipuri  de tratament stomatologic. Materialele din care sunt realizate implanturile sunt foarte rezistente, fiind biocompatibile, adică acceptate foarte ușor de organism. Pentru a evita apariția unor probleme ulterioare, este recomandat că după ce îți sunt puse implanturile să îți schimbi stilul de viață și de alimentație.

Acestea fiind zise, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să îți faci o programare la OmegaOmnident.ro. Este nevoie de un consult inițial pentru a evalua situația și pentru că medicul stomatolog să îți recomande soluția optimă pentru corectarea aspectului zâmbetului tău. Dacă totul merge bine, repede și în siguranță, implantul dentar se va dovedi a fi cea mai bună soluție prin care să te asiguri că vei avea încredere să zâmbești din nou.