Când pierdem un dinte din cauza unei afecțiuni sau a unei răni, putem experimenta complicații precum pierderea osoasă rapidă, vorbirea cu defecte sau modificări ale stilului de mestecat, care are ca rezultat mult disconfort. Putem îmbunătății semnificativ calitatea vieții, sănătatea bucală și aspectul oral, prin înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant dentar.
Implantul dentar constă în înlocuirea dintelui printr-un corp și un bont de implant, care după caz, poate include chiar și un șurub de fixare a bontului. Printr-o metoda chirurgicală, corpul implantului este introdus în osul maxilarului, în locul rădăcinii dintelui pierdut iar apoi se atașează bontul.
Înainte să luați în considerare un implant dentar, este indicat să discutați cu medicul dvs. stomatolog atât despre toate riscurile posibile, cât și despre beneficii și mai ales, trebuie văzut și stabilit dacă puteți beneficia de o asemenea procedură pentru că, sănătatea dvs. generală este un factor important de a determina dacă sunteți eligibil pentru a avea această intervenție chirurgicală dar, și cât timp o să dureze vindecarea și mai ales cât timp o să reziste implantul propriu-zis.
Procesul de vindecare durează în general cateva luni de zile dar, fumatul poate prelungi acest proces și în plus, poate să scadă calitatea implantului pe termen lung. Aici contribuie deosebit de mult și igiena orală de după implant. Trebuie să urmați neaparat toate indicațiile oferite de doctorul dvs. stomatolog. Curățarea regulată a implantului și a dinților din jur, este cheia succesului pe termen lung al implantului. Este deosebit de important să mergeți la medic periodic și mai ales, să îl anuntați dacă simțiți implantul slabit sau dacă este dureros.
Daca este să facem referire la beneficii, implanturile dentare pot îmbunătății semnificativ calitatea și sănătatea vieții. Cu toate acestea, o asemenea procedură nu este lipsită de riscuri. Uneori pot apărea complicații imediat după plasarea implantului dentar sau chiar mai târziu, complicații care pot duce la pierderea implantului sau la slăbirea lui, eșec care poate duce la necesitatea unei alte intervenții chirurgicale de reparare sau de înlocuire a implantului dentar.
Printre riscurile asociate implantului dentar găsim și unele complicații mai serioase din cauza procedurii chirurgicale, precum deteriorarea dinților naturali din jurul implantului sau unele leziuni ale țesuturilor, cum ar fi perforarea sinusurilor, sau chiar și o eventuală fractură a osului maxilar din jur, și unele senzații ciudate cum că dintele nu ar mușca normal. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji pentru că, la Clinica Totaldent, clinică pentru implant dentar Sibiu, rata de succes este destul de mare, de 95% – 98%, la pacienții care au o stare generală de sănătate bună și care întrețin o igienă orală riguroasă, principalele condiții care asigură succesul pe termen lung al implantului.
Datorită noilor tehnologii care există astăzi, la clinica pentru implant dentar Cluj Prolident , nu trebuie să vă faceți griji nici de rata de succes, nici de durata implantului dar nici de metoda propriu-zisă. Dacă doriți să evitați intervențiile chirurgicale, aveți opțiunea de implant dentar Fast and Fixed. Pe lângă că este o procedură minim invazivă pentru pacient, aveți și alte avantaje precum costurile mai mici în comparație cu procedura clasică în care se puneau 8-10 implanturi per arcadă, fizionomia feței restabilită în timp record – puteți avea dinți ficși în 24 ore, intervenția nu doare, nu mai necesită procedura sinus lifting, lucrările dentare provizorii se fac în aceeași zi sau în ziua următoare înserarii implanturilor astfel ca, pacientul iși poate relua activitatea cotidiană forte rapid.
Deasemenea, clinica de implant dentar Cluj folosește și tehnologia minim invazivă cu laser, care are foarte multe avantaje.
Folosind laserul dentar în implantologie, pacienții au parte de sângerare minimă, de avantaje precum intervenția fără bisturiu și fără durere post – operatorie, de vindecare rapidă a osului prin biosimulare, intervenția are o precizie mult mai ridicată, este redusă leziunea țesuturilor din jurul dinților, etc.