Cum sa protejezi scuterul de actiunilor factorilor corozivi

Respectarea regulilor de intretinere zilnica (asociata cu un proces de intretinere  anuala) este foarte indicata celor care isi folosesc scuterul in mod regulat.

Un scuter fiabil este o investitie majora, asa ca daca doresti sa te asiguri ca va exista pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti calitatea functionarii  pentru o lunga perioada de timp, apeleaza la piese Kymco de cea mai buna calitate.

Ca atare, respectarea regulilor de intretinere zilnica plus intretinerea anuala, este foarte indicata celor care isi folosesc scuterul in mod regulat.

Intretinerea de baza nu este dificila si, in cea mai mare parte, poate fi efectuata in confortul locuintei sau al curtii tale. Iată cateva sfaturi despre cum sa intretii si sa ingrijesti scuterul pentru a avea parte de miscare la capacitate maxima.

La momentul achizitiei unui scuter Kymco, inainte de a stii cum sa respecti pasii de intretinere a scuterului tau, urmeaza pasii de mai jos;

Citeste manualul de utilizare!

Cunoaste-ti scuterul citind sfaturile care vin direct de la producator. Cu cat stii mai multe despre scuterul tau, cu atat vei putea avea grija de el mai bine. Arunca o privire la toate componentele scuterului tau, astfel incat sa stii cum arata un scuter care functioneaza corect. Ia in considerare sa faci cateva fotografii, inclusiv prim-planuri, astfel incat sa ai ceva la care sa te referi si de care esti sigur 100%.

Protejeaza-ti scuterul de elemente corozive!

Evita ploaia sau temperaturile extreme ori de cate ori este posibil. Cand folosesti scuterul pe vreme nefavorabila, este intotdeauna o idee buna sa protejezi componentele electrice ale dispozitivului. De asemenea, daca scaunul scuterului tau este din piele sau tesatura, este o idee buna sa le protejezi si pe acestea. O varietate de huse pentru scaune, aparatoare pentru anvelope, carcase impermeabile si accesorii sunt disponibile pentru achizitionare de la orice dealer local sau national de piese Kymco.

Protectia contra elementelor anticorozive

Asigura- te ca speli si indepartezi regulat praful sau murdaria de pe scuterul tau inainte de a se acumula. Introducerea de praf sau murdarie in partile vulnerabile ale scuterului poate cauza deteriorarea inutila a vehiculului. De asemenea, este esential sa pastrezi scuterul cat mai uscat posibil pentru a preveni formarea ruginii si a coroziunii pe componentele metalice.

Nu uita sa curteti partea inferioara a scuterului, precum si acumulatorul. Ambele zone sunt adesea neglijate de proprietarii de scutere si pot fi afectate de murdarie si particule de praf care ataca caroseria acestuia. Cand nu este utilizat, scuterul tau trebuie tinut intr-un loc curat si uscat pentru protectie contra elementelor corozive. Acesta ar putea fi un garaj, sopron, veranda sau balcon mai mare.

Verifica presiunea din anvelope!

Anvelopele unui scuter de calitate, desi durabile, se vor uza in timp. Prin urmare, este important sa le inspectezi in mod regulat pentru a te asigura ca inca functioneaza bine.

Anvelopele trebuie verificate in mod regulat pentru a nu exista perforatii. Consulta manualul de utilizare pentru siguranta utilizarii anvelopelor de motocicleta. Fa o inspectie vizuala rapida pentru orice semne de perforare, obiecte straine, fisuri, decolorare sau alte probleme potentiale. Invarte anvelopele si asigura-te ca se misca fara vibratii sau balansari.

O anvelopa deteriorata trebuie inlocuita imediat. Anvelopele dezumflate vor face scuterul sa lucreze mai greu, rezultand o durata de viata mai scurta a bateriei si o viteza redusa. Anvelopele dezumflate pot distruge, de asemenea, sistemul de supape de pe anvelopa, daca anvelopele sunt lasate sa se deplaseze.

Verifica lunar bateria!

Bateriile sunt poate cea mai importanta componentă a oricarui scuter, deoarece asigura incarcarea care alimenteaza dispozitivul. Ca atare, ele trebuie ingrijite si intretinute corespunzator. Ai grija de zona din jurul bateriei si verifica regulat bateria si partea inferioara a scuterului pentru semne de coroziune.

Toate bateriile pentru scuterele sunt reincarcabile si vor fi fie fabricate dintr-un plumb acid sigilat, material pe baza de gel sau litiu. Trebuie sa urmezi un regim strict de incarcare pentru a profita la maximum de durata de viata a bateriei scuterului tau. Pentru diverse piese de schimb Yamaha FZ6 de exemplu sau Kymco, este de ajuns sa intri pe paginile dedicate specificatiilor.

Incarca intotdeauna bateria scuterului timp de 8 pana la 10 ore o data (sau durata de timp alocata in manualul de utilizare) si nu utiliza scuterul in aceasta perioada. In mod ideal, ar trebui sa incarci bateria scuterului dupa fiecare utilizare a dispozitivului de mobilitate.

Evita incarcarea atunci cand bateria mai are incarcare de 80% sau mai mult. O serie de factori pot consuma bateria, altii decat conducerea scuterului, inclusiv utilizarea farurilor, greutatea riderului si terenul deluros sau in panta. Accesoriile atasate pot contribui, de asemenea, la utilizarea incarcarii.