Cum se sterge Check-Engine-ul la Logan?

Urmareste pasii pentru a diagnostica si a rezolva eventualele probleme care cauzeaza aprinderea martorului check-engine la Dacia Logan.

Mentenanta masinii este foarte importanta in ziua de astazi. Acum, mai mult ca oricand, masinile sunt din ce in ce mai pline de tehnologie care ne ajuta. Calculatorul masinii tale este conectat la sute de senzori pentru a se asigura ca totul ruleaza in parametrii. 

In acest articol vom vorbi despre cel mai important martor de bord dintre toti, martorul Check-Engine. Va vom explica detaliat cum sa diagnosticati masina cand apare martorul motor in bord si mai ales cum poti sterge Check-Engine-ul la Dacia Logan.

Ce se intampla atunci cand martorul Check-Engine se aprinde in bord la Dacia Logan?

El este un martor doar de culoare galbena si din pacate, atunci cand apare, nu vine cu vesti bune. Problemele pot fi destul de grave si pot tine de motor sau chiar de transmisia masinii. 

Este foarte important ca atunci cand se aprinde martorul motor in bord sa facem cat mai repede o diagnoza a masinii pentru a vedea codurile de eroare care au dus la aparitia lui. Martorul poate sa licare intermitent sau sa stea tot timpul aprins in bord. Poti sterge eroarea si el va reaparea avand tot timpul o eroare permanenta care il genereaza. In articolul de astazi vom analiza ambele variante.

Check-Engine anunta o defectiune care tine in general de motorul masinii. Fie ca vorbim de un injector defect fie de un simplu senzor, motorul nu mai merge in parametrii initiali si ECU te anunta ca ai o problema prin iluminarea martorului in bord.

Care sunt principalele motive pentru care se aprinde Check-Engine in bord la Dacia Logan?

  • injector defect;
  • presiune scazuta sau crescuta in rampa de combustibil;
  • orice senzor important ars;
  • sonda Lambda arsa;
  • supapa egr defecta;
  • senzor de temperatura ars;
  • si multe altele.

Sunt peste 4000 de coduri de eroare care pot aparea la o masina. Ideal este ca atunci cand martorul apare sa pui repede masina pe un tester.

Cum sa stergi martorul check-engine la Dacia Logan?

Vom scrie acum despre subiectul principal al articolului nostru. Trebuie stiut de acum ca simpla stergere a uni martor nu va duce la rezolvarea problemei. Daca injectorul are probleme cu corectii mari, daca stergi eroarea nu inseamna ca ai si rezolvat problema injectorului.

Este extrem de important sa te ghideze eroarea spre rezolvarea rapida si corecta a problemei. Daca ai o eroare pe sonda lambda va trebui sa o inlocuiesti cu una noua si imediat poti sterge eroarea pentru ca ai rezolvat problema care a aprins martorul. Martorul Check-Engine este gandit sa te ajute si ar trebui sa fi fericit ca exista sistemul OBD2 care iti ofera gratuit informatii despre starea de sanatate a masinii tale.

In continuare vei gasi detalii despre procesul prin care puteti stinge martorul Check-Engine la Dacia Logan.

Afla problemele masinii, rezolva-le si dupa sterge martorii, de orice fel ar fi ei.

Cum am spus si mai sus, inainte de a sterge martorul check-engine, primul pas este acela de a afla care este problema si inlocuirea piesei care o genereaza. In functie de cum se comporta masinia, problema care poate fi una minora sau una foarte grava care necesita atentie imediata. Nu amana o diagnoza. Ideal ar fi sa ai tu mereu un tester OBD2 la indemana pe care sa il folosesti in astfel de situatii.

Ce iti trebuie pentru a sterge martorul Check-Engine la un Dacia Logan?

Vei avea nevoie de tester OBD2 original pentru masina ta sau de unul multimarca cu update-urile facute la timp, in niciun caz de un tester fake sau unul care nu suporta marca masinii dumneavoastra. Dupa ce ai luat testerul OBD2, foloseste-l pentru a citi fiecare cod de eroare.

Noi iti recomandam sa folosesti si cartea masinii pentru masina ta pentru a afla care sunt problemele in functie de codurile de eroare aparute mai devreme pe tester. Exista varianta sa gasesti in carte procesul detaliat pentru repararea problemelor. De asemenea, poti cauta la noi pe site semnificatia codului de eroare.