CERUL DE SUB PĂMÂNT! OBSERVABIL DE LA 208M ADÂNCIME! Salina Slanic Prahova

CERUL DE SUB PĂMÂNT! OBSERVABIL DE LA 208M ADÂNCIME! Salina Slanic Prahova

Salina Slănic Prahova este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase.

CERUL DE SUB PĂMÂNT! OBSERVABIL DE LA 208M ADÂNCIME! Salina Slanic Prahova

SUPERNOVA Planetarium este relocat de peste 2 ani de zile pe o noua poziție in SALINA SLANIC Prahova, la 208m adancime, imaediat lângă “Sala Genezei” din salina (Mina UNIREA)  stațiunii turistice balneo-climaterice Slănic, Prahova.

SUPERNOVA Planetarium este cel mai MARE și mai PERFORMANT planetariu din România cu cel mai mare ecran sferic de 16m diametru, max. 200 de locuri, proiectoare 4K laser, fotolii super-ergonomice.

Vă așteptăm la cea mai fascinantă experiență imersivă în ROMÂNIA!

Gasiti AICI  lista de spectacole pe  are le puteti viziona.

Despre Salina Slanic Prahova

Exploatarea zăcământului de sare de la Salina Slănic Prahova este efectuată de peste trei secole, aceasta fiind cea mai recentă ca atestare documentară.

Pe seama salinei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970.

Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Programul de vizitare si tarifele Salinei Slanic Prahova (Mina Unirea), le gasiti AICI.

 

The post CERUL DE SUB PĂMÂNT! OBSERVABIL DE LA 208M ADÂNCIME! Salina Slanic Prahova appeared first on Tot Ceea Ce Este.