Cafeaua este una dintre cele mai răspândite băuturi din lume. În Statele Unite, două din trei oameni beau cafea în fiecare zi, mai mult decât apă sau ceai, potrivit National Coffee Association.
Cafeaua conține cafeină, un stimulent, care este considerat în general ca fiind sigur pentru adulții sănătoși, în cantitate de aproximativ 400 de miligrame pe zi, adică aproximativ echivalentul a patru sau cinci cești preparate acasă.
Cafeaua a fost asociată cu multiple beneficii pentru sănătate și chiar cu un risc mai mic de a muri, pe baza unor studii care au observat comportamentul participanților. În ciuda cercetărilor care au arătat că un consum moderat de cafea nu crește riscul de probleme de ritm cardiac, unele societăți medicale profesionale încă avertizează împotriva consumului de cofeină.
Experiment care analizează efectele biologice ale consumului de cafea
Cercetătorii au echipat 100 de voluntari sănătoși cu gadgeturi care le-au monitorizat continuu funcția cardiacă, pașii zilnici, tiparele de somn și glicemia. Voluntarii, majoritatea mai tineri de 40 de ani, au primit zilnic, timp de două săptămâni, mesaje text în care li s-a recomandat să bea sau să evite cafeaua cu cofeină în anumite zile. Rezultatele au fost raportate miercuri în New England Journal of Medicine.
Acest tip de studiu, care măsoară în mod direct efectele biologice ale consumului sau nu de cafea cu cofeină la aceleași persoane, este rar și oferă o gamă densă de puncte de date, a declarat coautorul studiului, Dr. Gregory Marcus, cardiolog la University of California, San Francisco, specializat în tratarea afecțiunilor cardiace.
Rezultatele studiului
Cercetătorii au constatat că consumul de cafea cu cofeină nu a dus la mai multe episoade zilnice de bătăi suplimentare ale inimii, cunoscute sub numele de contracții atriale premature. Aceste bătăi suplimentare care încep în camerele superioare ale inimii sunt obișnuite și, de obicei, nu cauzează probleme. Dar s-a demonstrat că ele prezic o afecțiune cardiacă potențial periculoasă numită fibrilație atrială.
De asemenea, au găsit ușoare dovezi ale unui alt tip de bătăi neregulate ale inimii care provin din camerele inferioare ale inimii, numite contracții ventriculare premature. Astfel de bătăi sunt, de asemenea, comune și nu sunt de obicei grave, dar au fost asociate cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă. Cercetătorii au descoperit mai multe astfel de bătăi premature la persoanele în zilele în care au băut cafea, dar numai la cei care au băut două sau mai multe cești pe zi.
Voluntarii au făcut cu 1.000 de pași mai mulți pe zi în zilele în care au băut cafea – și au dormit cu aproximativ 36 de minute mai puțin, a constatat studiul. Nu a existat aproape nicio diferență în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge.
Un rezultat interesant: Persoanele cu variante genetice care îi fac să descompună cafeina mai repede au avut un deficit de somn mai mic, în timp ce persoanele cu variante care îi fac să metabolizeze cafeina mai încet au pierdut mai mult somn.
Deoarece studiul a fost realizat pe un număr mic de persoane, pe o perioadă scurtă de timp, rezultatele nu se aplică neapărat la populația generală, a declarat Dr. Dave Kao, cardiolog și expert în date de sănătate la University of Colorado School of Medicine, care nu a fost implicat în studiu. Cu toate acestea, studiul este în concordanță cu altele care au constatat că cafeaua este sigură, a adăugat Kao.
Co-autorul Marcus avertizează că efectele consumului de cafea pot varia de la o persoană la alta. El a spus că îi sfătuiește pe pacienții săi cu aritmii cardiace să experimenteze pe cont propriu pentru a vedea cum îi afectează cofeina.
„Ei sunt adesea încântați să primească vestea bună că este în regulă să încerce cafeaua și să bea cafea”,
The post Ce arată noile cercetări privind influența consumului de cafea asupra inimii appeared first on Tot Ceea Ce Este.