Profesorul George Colang scrie despre dragoste, relații și femei

Profesorul George Colang scrie despre dragoste, relații și femei

Editura „CUANTIC” celebrează luna iubirii și luna femeii prin două cărți scrise de filosoful și profesorul George Colang: Când este o femeie frumoasă?, respectiv Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, aporii.

Autorul celor două volume, George Colang este lector universitar și doctor în filosofie. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, promoția 2009. Domeniile sale de cercetare sunt etica aplicată, hermeneutica și fenomenologia. Publicațiile sale recente vizează etica în afaceri, etica academică și existențialismul.

Profesorul George Colang scrie despre dragoste, relații și femeiCând este o femeie frumoasă? este întrebarea principală a cărții.

Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale.

O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară. O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz! O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor. O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers. O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei. O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei. O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea! O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica. O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie. O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică. O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei. Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă.

Când iubim cu adevărat? Minciuni, săgeți, aporii

Când iubim cu adevărat? este o întrebare la care autorul George Colang își propune să răspundă prin intermediul acestei cărți. El analizează minciunile, săgețile și aporiile care apar în relații și care pot duce atât la conflicte, precum și la dezamăgire. Cartea abordează teme precum cauzele conflictelor în relații, modalitățile prin care se pot depăși aceste conflicte, precum și sugestii pentru construirea unei relații sănătoase, bazată pe dragoste și încredere.

În plus cartea oferă perspective și soluții practice pentru problemele cu care se confruntă cuplurile și poate fi de un real folos pentru oricine încearcă să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor. George Colang îmbină teoria filosofică cu exemple practice și încurajează cititorii să reflecteze la propriile lor relații și la modul în care pot fi îmbunătățite.

 

The post Profesorul George Colang scrie despre dragoste, relații și femei appeared first on Tot Ceea Ce Este.