Conform contractului colectiv de muncă, ziua de 7 aprilie este considerată zi de sărbătoare legală, în care angajaţii din sistemul medical sunt liberi.
Când se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății?
Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice în întreaga lume.
În anul 1948, s-a desfășurat primul consiliu care avea în vedere sănătatea. .
Ziua Mondială a Sănătății face parte din cele opt evenimente oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății care au loc anual.
Obiectivele Zilei Mondiale a Sănătății
Iată câteva din prioritățile pe care le are în vedere Organizația Mondială a Sănătății, atunci când organizează acest eveniment:
- fiecare persoană ar trebui să aibă acces la informații și servicii necesare pentru a-și îngriji propria sănătate și sănătatea familiei;
- necesitatea unor lucrători calificați în domeniul sănătății, centrat pe oameni, și oameni angajați să investească în asistența medicală primară;
- stimularea acțiunii indivizilor și a factorilor decidenți politici pentru a face din asistența medicală o realitate pentru orice categorie socială;
- înțelegerea importanței asistenței medicale.
Teme anuale ale Zilei Mondiale a Sănătății
Anual, Organizația Mondială a Sănătății proiectează o temă în jurul căreia această zi mondială se desfășoară. Iată mai jos câteva dintre temele cele mai recente:
- 2023 – „Sănătate pentru toți”;
- 2022 – „Planeta noastră, sănătatea noastră”;
- 2021 – „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”;
- 2020 – „Susținem asistenții medicali și moașele”;
- 2019 – „Sănătate pentru toți: oricine și oriunde”.
Sănătate prin mâncare
Sănătatea înseamnă, de asemenea, și o alimentație creată în acest sens.
The post „Sănătate pentru toți” – tema Zilei Mondiale a Sănătății, 7 aprilie 2023 appeared first on Tot Ceea Ce Este.