Portret de femeie

Portret de femeie

Cătălina Boncilică  – o medicine woman, o vindecătoare, o povestitoare și o terapeută care a descoperit cum să-și cunoască și să-și manifeste feminitatea. Mai mult, acum le învață și pe alte femei acest lucru. Vă invit să o cunoașteți alături de noi și, dacă vă atrage calea pe care o propune, să participați la cercul pe care-l va ține în București!

Cine este Cătălina Boncilică? Care a fost parcursul tău personal și profesional până în momentul prezent?

Cătălina Boncilică: Aș spune că sunt o femeie a cărei carieră profesională este marcată de trei schimbări majore pe care le-am făcut prin alegere personală: expert fiscal timp de 5 ani, chef de proiect IT timp de aproximativ 15 ani și apoi însoțirea oamenilor – aceasta este acum activitatea mea principală.

Sunt o medicine woman, terapeut holistic – lucrez cu energiile și sufletele, coach intuitiv, aromaterapeut și sofrolog.

Pagina ta web ne spune că ești coach, practician de NLP, aromaterapeut și te preocupă practicile feminine și psihogenealogia. 

C. B.: Mai toate preocupările mele s-au născut din dorința de a vindeca ceva răni emoționale apărute în urma unor evenimente traumatizante. Dacă mă gândesc la nașterea mea, chiar și numai ea a creat o sete de cunoaștere, care cu toată sinceritatea nu este încă terminată – pentru erau acolo o grămadă de straturi emoționale care mai de care mai „percutante”, ca niște rotițe repetitive în mecanismele de apărare.

Legăturile cu genealogia, pe partea de sânge, cu linia feminină ne aduce nouă femeilor calitățile noastre, dar și lucrurile pentru care am venit aici să evoluăm.

Astfel căutând pentru mine am găsit că și pentru alte femei însemnătatea nașterii lor și nașterea fiicelor lor au puterea lor de învățătură. Apoi căutarea cunoștințelor despre ciclul menstrual are legătură cu durerile menstruale care au fost pentru mine un supliciu – îmi număram zilele cu strângere de inimă până când sângele trebuia să vină. Iar astăzi pot să spun că sunt specializată în îndrumarea femeilor și a ciclului lor!

La fel și pentru contracepția naturală – atunci când am început să practic metoda observației, puține informații erau accesibile – azi pot să ofer în 2 ore cunoștințele necesare – mi-au trebuit 3 ani să le găsesc.

Natura feminina autentică este ciclicitatea, iar puterea femeii stă în ritmurile creației. Câtă putere a pus Creatorul în Pântecul femeii, dacă ar ști ea!

Care sunt cele mai mari obstacole cu care se confruntă acestea astăzi? Și cum pot fi depășite?

C. B.: Cel mai mare obstacol mi se pare mie că suntem noi însene, femeile… Ne mai trebuie ceva timp să înțelegem că nu trebuie să ne „batem” să luăm locul bărbaților. Sau să utilizăm aceleași strategii masculine rău înțelese, pentru a „deveni” bărbați și pentru a ajunge la egalitate.

Egalitatea nu vine prin a acționa de aceiași manieră, prin a frustra, comanda, a fi în competiție… Vine din complementaritate, din îngăduință, frumusețe, creații colorate, magie și „relație”. Din iubire. Din inimă, ce mai!

De ce crezi că au cea mai mare voie femeile, astăzi?

C. B.: De a obține dreptul de a „țese” pentru ele, între ele, de a realiza visele lor, de a intra în cerc și a înțelege care este puterea lor – puterea de iubire în primul rând. Ne putem așa de mult ajuta între noi.

Și de fapt putem ajuta omenirea, lumea și Planeta, mama Pământ… Am putea sfârși cu războaiele, înarmarea și tineri morți pentru idei crețe de cucerire și înavuțire… Nu cunosc o mamă care să dorească moartea copiilor ei; pot să cred că ea nu poate dori moartea copiilor altor mame.

A distribui cunoașterea pentru a schimba conștiințele este calea.

Când am început sa pășesc pe calea serviciului către Divinul Feminin eram tare frustrată că nu erau „rezultate”, că femeile nu aderau la ce spuneam și nu aveau de gând să asculte întrucâtva înțelepciunea corpului lor. Într-o zi am avut o experiență care mi-a explicat mai bine ce trebuie să fac. O femeie pe care nu o mai văzusem decât o dată cu vreo 6 ani înainte vine spre mine și îmi mulțumește, spunând-mi ca îi pare rău că a ieșit din sală râzând de neîncredere în metoda de contracepție. Mi-a mărturisit că aplica metoda de vreo 5 luni. Așadar, am înțeles că de fapt sămânța înflorește la timpul ei.

Vei ține un workshop în București în curând. Care este tema și cine poate participa?

C. B.: Da. A fost o surpriză plăcută a anului trecut această invitație făcută de Claudia de la House of Gong și de Oana Ștefan de la Trezirea Interioară. Experimentez sororitatea în locuri și contexte pe care nu mi le imaginam. Sufletul meu este recunoscător pentru aceste oportunități de a semăna semințe de cunoaștere. Mi se pare așa de fain ca femeile să se „încoroneze” ca regine între ele.

Wokshopul se numește „Sămânța de femeie – Învățătura Mamei relațiilor” în cadrul ciclului Îmbrățișarea arhetipurilor feminine – Cele 13 mame de la origini – Calea Zeiței interioare”. Este primul dintr-o serie de 13, adică numărul de luni pe care calendarul lunar le afișează.

Cine poate participa: Toate femeile sunt binevenite.

Sursa acestor cunoștințe este una ancestrală. Are ca scop împuternicirea femeilor, bineînțeles, iar foarte pe scurt acest arhetip feminin vorbește despre relații: Care sunt relațiile mele? Cum exprim aceste relații?

Beneficiul este conștientizarea lui „cum intru în relație?

Vrei să știi mai multe? Te invit să fii curioasă și să intri în cerc cu surorile tale și să mergem cu toatele, mână în mână, pe drumul divinului Feminin.

Portret de femeie
Sămânța de femeie – Învățătura Mamei relațiilor | 4 februarie 2022

Pentru înscriere poți sa mă contactezi pe Whatsapp +33 6 63 27 67 00.

„Împreună” este ceea ce Divinul Feminin țese cu noi acum.

The post Portret de femeie appeared first on Tot Ceea Ce Este.