Mult roz, multe păpuși, gingășie și inocență – cam așa ar suna descrierea camerei unei fetițe în concepția oricărui părinte. Adevărul este însă că amenajarea camerei pentru o fetiță nu ar trebui să se rezume doar la culori, ci ar trebui adaptată în funcție de vârstă și de nevoile pe care le are. În continuare îți vom oferi 3 sfaturi utile de amenajare a camerei pentru fetiță:
Gândește-te la nevoile pe care le are fetița în acest moment.
Amenajează camera pentru momentul prezent, nu pentru viitor. Dacă fetița ta este la vârsta de 5-6 ani și se pregătește pentru școală, ar trebui să iei în considerare în procesul de amenajare camera fete delimitarea spațiului disponibil în 3 zone: zona de odihnă/somn, zona de studiu și zona de relaxare/joacă. Asta înseamnă că trebuie să compartimentezi camera astfel încât să ai loc pentru un pat, un birou, poate și o bibliotecă și un colț de joacă. Important este să obții la final un spațiu util, plăcut și pliat pe nevoile fetiței tale. Dacă nu iei în considerare nevoile fetiței, vei ajunge să ai o cameră plină de jucării și păpuși, iar cea mică să își facă temele în bucătărie sau living – o situație deloc plăcută.
Implică fetița în procesul de amenajare al camerei.
Este locul în care își va petrece cel mai mult timp și își poate forma deja o părere asupra lucrurilor pe care și le dorește sau nu în camera sa. Poate are un desen animat preferat și iar lista cu lucruri absolut necesare în acest spațiu personal începe cu lenjerie de pat cu personajul principal din desen. Poate nu își dorește o cameră roz, ci mai degrabă o cameră cu o tematică inspirată din natură. Ia în considerare pasiunile pe care le are și propune-i diverse idei de amenajare a camerei care să ilustreze aceste pasiuni. Dacă o implici direct în acest proces, lucrurile vor merge mult mai repede, iar renovarea va fi mai plăcută, încărcată de entuziasm.
Ai grijă la aspectele legate de siguranță.
Chiar și la vârsta de peste 4-5 ani, trebuie să avem în vedere aspectele legate de siguranță, chiar dacă această grijă nu mai este chiar atât de intensă ca în perioada 0-3 ani. Spre exemplu, înainte de a opta pentru un pat supraetajat, gândește-te dacă cea mică este suficient de atentă și de îndemânatică pentru a-l folosi fără a exista riscul de accidente. Scaunul de birou trebuie să fie stabil, iar fiecare obiect de mobilier ar trebui să fie fixat în perete – nu se știe niciodată când cea mică se hotărăște că ar vrea să escaladeze biblioteca pentru a lua o carte de pe raftul de sus.
The post Cum se amenajează camera fetei? 3 sfaturi de amenajare appeared first on Tot Ceea Ce Este.