Sfaturi care îți prelungesc viața cu 10 ani

Sfaturi care îți prelungesc viața cu 10 ani

Unele dintre alegerile privind stilul de viață pot face o mare diferență în ceea ce privește bunăstarea fizică, mentală și calitatea vieții. Iată cele mai importante 10 sfaturi care îți prelungesc viața, relatează Healthline.

Sfaturi care îți prelungesc viața cu 10 ani
Exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătatea inimii

Menținerea sănătății presupune să faceți anumite alegeri. Desigur, vârsta și istoricul familial vă pot influența sănătatea și vă pot face mai predispus la anumite afecțiuni.

Activitatea fizică

Dacă vrei să te simți mai sănătos, mai energic sau cu o dispoziție mai bună, fă mișcare. Exercițiile fizice regulate pot fi benefice atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală.

Activitatea fizică regulată poate avea un impact pozitiv asupra sănătății. Exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătatea inimii, pot contribui la reducerea riscului de demență, depresie și anxietate.

Alimente integrale

Alimentele integrale sunt alimente care nu au fost puternic procesate. În general, alimentele integrale sunt mai sănătoase și oferă organismului mai multe vitamine, minerale și nutrienți esențiali.

Renunțați la fumat

Fumatul este principala cauză a deceselor. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), tutunul este responsabil pentru aproape 1 din 5 decese în SUA în fiecare an. De fapt, se estimează că fumătorii, în medie, mor cu circa 10 ani mai devreme decât nefumătorii.

Fumatul crește semnificativ riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, boli respiratorii, cancer pulmonar și alte tipuri de cancer.

Somnul

Somnul este vital. Conform CDC, adulții au nevoie de cel puțin șapte sau mai multe ore de somn. Copiii și persoanele mai în vârstă au nevoie de obicei de mai mult somn.

Privarea de somn poate crește riscul de tensiune arterială, boli cardiovasculare, sindrom metabolic, diabet de tip 2, anxietate, depresie și un sistem imunitar slăbit.

Hidratare

Consumul de apă în fiecare zi este esențial pentru o stare de sănătate bună. Corpul are nevoie de apă pentru multe funcții importante, precum ar fi menținerea temperaturii corpului, ajutarea digestiei și menținerea funcționării normale a organelor.

The post Sfaturi care îți prelungesc viața cu 10 ani appeared first on Tot Ceea Ce Este.