Descoperă puterea vindecătoare a Arhetipurilor feminine

Poate că te întrebi: Ce treabă au arhetipurile cu mine cea din anul 2022? De ce sunt ele atât de importante?

Numele arhetip are rădăcinile în limba greacă și este format din arkhe – primul sau original și typos – model, tip, tipologie. Deci, arhetip înseamnă mod de a fi, o predispoziție către a te purta într-un anumit fel. Sunt multe tipologii de personalitate care se pot estima prin testele psihologice.

Conceptul de arhetipuri psihologice a fost formulat de psihiatrul elvețian Carl Jung în jurul anului 1919. Arhetipurile sunt tipologii străvechi de când lumea, le cunoșteau și anticii, fără să facă teste psihologice, pur și simplu prin observare directă a comportamentelor oamenilor. Aceste modele sunt foarte vizibile, odată ce le-ai înteles le poți vedea și recunoaște cu foarte multă ușurință, asta fiind o mare facilitate și valoare a lor.

Sunt moduri de a te comporta, de a simți, ca niște tipare înnăscute care îți dau o înclinare către anumite valori, către anumite tipuri de comportamente, către un mod anume de a fi, de a avea energie de un anumit fel, de a acționa într-un anumit fel, de a te poziționa în viață într-un anumit fel.

În programul gratuit derulat săptămâna trecută, Femeia și rănile emoționale, am identificat ce comportamente, tipare înnăscute, predispoziții emoționale are fiecare arhetip feminin: Preoteasa, Iubitoarea, Mama, Luptătoarea, Regina.

Arhetipul e un tipar înnăscut legat de natura ta profundă pe care, din păcate, mai puțini dintre noi l-au urmat și au dat voie să se manifeste ca atare. De ce? Pentru că, de multe ori, educația parentală, școlară, instituțională, religioasă, a venit oarecum contra acestei naturi, acestui arhetip de bază. Multe persoane care sunt realizate social trăiesc un soi de durere, pentru că pe undeva nu prea știu cine sunt și trăiesc cu o insatisfacție profundă și nu prea știu de unde vine.

De multe ori această insatisfacție vine din cauză că, de fapt, noi nu mai suntem aliniați cu natura noastră profundă, nu înțelegem, nu îi respectăm valorile, nu ne ducem cu totul în acea energie. Sau ne ducem prea mult, ne lăsăm înghițiți de ea. Intrăm în niște scenarii inconștiente care ne depășesc și nu mai acționăm din perspectiva unui eu conștient de valoarea sa, astfel încât să funcționăm în aliniere profundă cu noi înșine.

Trăim, uneori, foarte dureros și dramatic și cu multe somatizări, această discrepanță și incongruență cu natura noastră profundă, arhetipul nostru de bază, cu cine suntem cu adevărat. Unul din primele beneficii al cunoașterii și înțelegerii arhetipurilor este acela că ajungi să te apropii mai mult de identitatea ta, să-ți dai seama în ce te regăsești și ce să hrănești mai mult din tine și apoi cum să echilibrezi aceste aspecte în ființa ta ca realmente să funcționeze optim și să nu mai trăiești atât de multe dezechilibre, anxietăți, depresii, furii.

Toate aceste voci neauzite și aceste subpersonalități neascultate, neluate în seamă, nerecunoscute, își cer partea, își cer această recunoaștere. Sunt zeii și zeițele din noi care cer să fie onorate și onorați. Învățând să înțelegem aceste aspecte din noi, putem trăi în mai multă armonie cu noi, cu alții. E foarte valoroasă această cunoaștere.

Exact acest lucru îl facem și în programul de 10 săptămâni, Arhetipuri Vindecătoare, care începe peste o săptămână și la care te poți înscrie pentru o discuție de calificare.

 

The post Descoperă puterea vindecătoare a Arhetipurilor feminine appeared first on Tot Ceea Ce Este.