Protecțiile de pat, accesoriul nelipsit pentru siguranța lui bebe, conform părinților!

Un părinte se simte dator să își protejeze și să își ajute copilul începând din momentul în care acesta vine pe lume, fără ca apoi să se schimbe ceva pe măsură ce băiatul sau fata merge la școală, devine adolescent, tânăr sau chiar adult.

protectii pat

La vârste precum cea de 16 ori 18 ani, grija permanentă a părintelui poate fi deranjantă pentru cel mic, care încearcă să se dezvolte prin propriile experiențe și se simte deja capabil să se descurce singur. Pentru a ajunge însă în faza de adolescent cu dorințe de independență, are nevoie de protecție deplină în primele luni și primii ani de viață, când este, într-adevăr, complet neajutorat.

Există o gamă diversă de dispozitive pentru protecția bebelușilor, iar părinții responsabili știu când este cazul să cumpere și să folosească protecții de pat și de mobilier, porți de siguranță, deflectoare de aer condiționat sau diferite articole vestimentare.

Protectii pat eficiente – de ce este utilă o barieră laterală?

Protecția pentru marginea patului asigură liniștea părinților atât pe timpul zilei, cât și pe durata nopții. Se dovedește incomparabil mai sigură și mai eficientă decât improvizații încercate de unele mămici sau tătici, precum plăpumi, perne sau jucării de pluș de mari dimensiuni.

Se fixează sub saltea cu șuruburi, iar prinderea se realizează atât pe placaj, cât și pe somieră cu șipci. Bariera este reglabilă pe 8 niveluri diferite de înălțime, care pot fi selectate în funcție de grosimea saltelei. Se potrivește cu grosimi cuprinse între 10 și 25 de centimetri, iar înălțimea barei de protecție a patului trebuie să fie cu cel puțin 50 de centimetri deasupra suprafeței saltelei, în orice poziție.

Pachetul conține bariera necesară pentru o latură a parului, cu următoarele componente:

• o protecție laterală;

• două cadre laterale cu lungimea de 72 de centimetri;

• 3 bare pentru fixarea protecției în partea de sus;

• două cadre pentru picioarele de susținere;

• un set de conectori, necesari dacă bariera este folosită în combinație cu altele;

• șuruburi pentru instalare.

Printre avantajele acestei protecții de pat se numără și întreținerea fără probleme. Se curăță ușor cu apă caldă, fără a fi indicată folosirea detergentului ori a vreunui săpun puternic. Se spală fie manual, fie automat, la program scurt pentru rufe delicate, fără stoarcere.

Mini-bumper pentru siguranța celui mic

Bumperele sunt protecții de pat care se pot monta pe toate laturile, pentru a forma un fel de țarc. Reprezintă o variantă mai blândă pentru siguranța micuțului, dacă ești de părere că barierele de protecție sunt prea dure și creează un spațiu mult prea restricționat.

Pachetul conține o singură bucată, cu o lungime de 60 de centimetri și înălțimea de 28 de centimetri, cu următoarele componente: un cadru metalic, o pernă și un set de șuruburi.

Fiecare mini-bumper are un cadru metalic, astfel încât o parte se introduce sub saltea, iar cealaltă împiedică deplasarea pernei în afara patului. Montarea se realizează cu ușurință, fără a fi nevoie de cunoștințe tehnice ori de unelte speciale.

Datorită diferitelor tipuri de protecții pat, copilul va fi permanent în siguranță, chiar și atunci când mănâncă sau se joacă, ceea ce va asigura zile și nopți liniștite atât pentru el, cât și pentru părinți!