Ce genuri muzicale sunt perfecte să le asculți vara?

Activitățile de zi cu zi pot fi îndeplinite mult mai ușor atunci când asculți muzică, aceasta având un efect benefic și asupra stării emoționale, astfel că este recomandat să asculți melodiile preferate în fiecare zi.

            Dacă ești o persoană căreia îi place muzica, îți recomandăm ca vara aceasta să asculți piesele preferate nu numai la radio, TV sau pe aplicațiile de streaming, ci să experimentezi și muzica pe discuri de vinil, în special acasă, atunci când dorești să te bucuri pe deplin de creațiile muzicale ale unora dintre cei mai mari artiști ai lumii, dar și când ai nevoie să te relaxezi pe acordurile suave redate de pick-up.

            Ca să trăiești o vară de neuitat pe ritmurile preferate, ți-am pregătit o selecție cu recomandări muzicale potrivite pentru această vară:

  • Atmosferă de festival pe ritmuri electronice

Festivalurile sunt cele mai așteptate evenimente ale verii, însă poți aduce atmosfera unui festival chiar la tine acasă dacă vei asculta muzică electronică înregistrată pe vinil. Fiind melodii ritmate, acestea îți vor schimba dispoziția instant, iar pe lângă asta, îți vor oferi energie dacă dorești să faci curățenie, să gătești ori doar să dansezi pe ritmurile tale preferate.

  • Relaxare pe muzică clasică

Chiar dacă vara este considerată anotimpul relaxării, momente dificile pot apărea oricând, așa că îți recomandăm ca atunci când ai nevoie să te detașezi de cotidian să asculți muzică clasică pe discuri de vinil. Numeroase studii științifice au scos la iveală efectul relaxant pe care îl induc ascultătorilor ariile celor mai mari compozitori ai lumii.

  • Energie pe ritmuri latino

Muzica latino, mai ales dacă o asculți la pick-up, îți va oferi o stare euforică, energie să îți duci la bun sfârșit taskurile și este potrivită pentru activitățile sportive, în special fitness. Muzica latino este potrivită, de asemenea, și la petreceri alături de prieteni, dar și dacă dorești să îți exersezi mișcările de dans ori chiar să înveți să te miști pe ritmuri latino.  

  • Petreceri incendiare pe muzică rock

Muzica rock este în continuare ascultată și apreciată, iar de-a lungul timpului numeroase trupe dar și artiști s-au făcut remarcați pe marile scene ale lumii. Deși astăzi ritmurile rock au evoluat, pe discurile de vinil vei găsi creațiile unora dintre cele mai iubite staruri rock: Queen, The Beatles, Metallica etc. Poți asculta muzică rock în numeroase situații: când vrei să te relaxezi, când faci exerciții fizice, la o petrecere, practic, în orice moment al zilei indiferent de activitatea pe care o practici.

  • Muzica pop a copilăriei

Discurile de vinil sunt cu atât mai apreciate cu cât acestea fac parte din istoria muzicii și sunt considerate cel mai bun mod de înregistrare a acesteia, în ciuda materialului fragil din care sunt confecționate. Când te simți nostalgic, muzica pop ascultată la pick-up este perfectă pentru a-ți înțelege mai bine emoțiile și te ajută să îți amintești de toate momentele frumoase din trecut.

  • Muzică la radio când ești la volan

În funcție de preferințele tale muzicale, cu siguranță vei găsi un post de radio care să difuzeze muzica ta preferată atunci când ești la volan. Dacă ai de parcurs un drum mai lung, radioul este alegerea potrivită pentru a sparge liniștea apăsătoare și a te bucura de muzică. De la radiouri de profil până la cele mainstream, ai numeroase opțiuni din care poți alege.

  • Muzică pe aplicații de streaming

Astăzi tehnologia îți permite să te bucuri de muzică oriunde te-ai afla cu ajutorul aplicațiilor de streaming de pe telefon. Pentru asta, ai nevoie să îți instalezi aplicația preferată și să te asiguri că ai o conexiune bună la internet. Dacă nu dispui de un pick-up portabil pe care să îl iei cu tine în vacanță, atunci poți conecta o boxă wireless la telefon și astfel să te bucuri alături de prieteni de muzica preferată.

            Discurile de vinil sunt din ce în ce mai apreciate la nivel internațional pentru calitatea lor de a reda chiar și cele mai discrete sunete ale melodiilor înregistrate în acest format dar și pentru că îți oferă posibilitatea să asculți artiști care nu mai fac parte din lumea muzicală, dar care au lăsat moștenire creațiilor lor prin intermediul discurilor de vinil.