Trei moduri prin care ferestrele iti pot schimba starea si confortul, acasa

Te intrebi de unde sa te inspiri cand vine vorba de design sau amenajari interioare? Deseori, cele mai proaspete tendințe provin din mai multe surse – din reviste, cele mai urmărite pagini web ori bloguri, postări pe social media, influenceri, schimbări tehnologice ori informații de la profesioniști – și lista poate continua.

Daca nu ai timp pentru a ramane la curent cu acest domeniu, articolul de azi iti poate fi de folos: am urmarit mai multe surse pentru a înțelege care tendințe atrag interesul (acum in 2022), sunt utile și oferă cele mai bune optiuni. Azi ne vom axa pe importanta ferestrelor si a spatiilor vitrate din locuinta ta.

  • Personalitatea locuintei tale se reflecta prin culoare

Chiar daca non culorile sunt inca populare (negru ori alb), se pregătește o schimbare în paleta de culori a ferestrelor … maroniul, griurile întunecate și furtunoase, albastrul și bronzul sunt nuanțe care adaugă dramatism unei case și îi conferă o altă profunzime. În interior, la fel ca și ocupanții casei, individualitatea strălucește – de ce sa fie totul la fel, oriunde?

La fel cum in incaperi exista mai multe decoruri, selectate manual, culori personalizate pentru pereți… și diversele finisaje pentru ferestrele interioare poate sa difere. Astfel ele pot sa fie combinate pentru a reflecta personalitățile și “stările de spirit” distincte ale fiecărei camere, mai mult pot fi bi-colore, adica poti alege o nuanta in interiorul casei si o alta pentru exterior.

  • Intimitatea de care ai nevoie, chiar si …prin sticla

Acum, dupa o perioada lunga de carantinare ori izolare, proprietarii de locuinte vor sa se bucure tot mai mult de priveliști extinse și de experiențe imersive în mediul înconjurător. Totusi, acest lucru nu exclude nevoia de a dezvolta spații private, în propria casa.

Avem nevoie de confidențialitate, de a ascunde vederea din interior și din exterior – pentru asta putem folosi sticle cu diverse opțiuni de nuanțe, culori, modele și texturi (mate, sidefate, cu modele etc.) pentru a oferi umbrire sau a opri privirile curioase. Sticla mată (de exemplu) difuzează lumina și estompează fundalul. Sticla transparentă poate fi colorată sau fumurie, pentru un aspect întunecat. Sticla decorativă include sticlă texturată cu modele distinctive. Exista modele de sticla care vin sa completeze personalitatea locuințelor istorice.

Indiferent de preferința vizuală, proprietarii de locuințe au opțiunea de a crea intimitate în anumite zone în mod permanent sau de a încorpora cea mai nouă tehnologie care permite acest lucru,  la cerere.

Vezi cele mai performante si estetice modele de ferestre termopan, in oferta HELIOS!

  • Reinventeaza si renoveaza

Ceea ce este vechi poate fi din nou … NOU. Mulți romani, proprietari de locuințe decid să rămână în casa lor și să o remodeleze, să o extinda sau să o modernizeze. Ferestrele sunt o investiție excelentă, deoarece ajută atat la împrospătarea interiorului, cât și a exteriorului casei. Geamurile mari permit mai multă lumină și priveliști frumoase, îmbunătățesc ventilația și eficiența energetică, blochează zgomotul exterior și adaugă atractivitate casei.

Acest lucru iti oferă, de asemenea, șansa de a adăuga noi ferestre sau uși acolo unde poate nu le-ai avut înainte, pentru a aduce lumina zilei mai mult în casă. Unii aleg ferestre în locul dulapurilor superioare din bucătărie, opteaza pentru o fereastră mare în zona chiuvetei din baie ori instaleaza ferestre de-a lungul tavanului.