5 grădini celebre în întreaga lume

Sursă foto: FamousRoses.eu

Iubitorii de natură au drept obiectiv principal vizitarea diverselor locuri pline de culoare care impresionează printr-un peisaj uimitor. Slavă cerului că ne-a dăruit grădinile pline de farmec ! Dacă faci parte din această categorie și vrei să-ți stabilești următoarea destinație de vacanță, ține cont de aceste locuri de poveste, grădini incredibile, ce îți încântă atât privirea, cât și sufletul.

1.    Bamberg Rose Garden, Bamberg, Germania

Grădina Bamberg se află în interiorul Palatului New Residez. Aici se află o în jur de 4.500 specii de trandafiri, Famous Roses, de diferite texturi și culori. Pe lângă arhitectura frumoasă a palatului puteți admira peisajele deosebit de atractive și pline de viață. Merită să ajungeți în minunatul Bamberg, pentru a trăi o altfel de experiență vizuală.

New Residez este renumit pentru picturile uluitoare și lucrările de artă iar curtea înfrumusețată cu diversele specii de trandafiri de grădină, reprezintă o adevărată bijuterie, ce oferă o vedere fantastică asupra orașului Bamberg.

2.    Grădinile de la Palatul Versailles, Franța

Grădinile de la Versailles se întind pe o suprafață de 800 de hectare și reprezintă principalul punct de atracție pentru milioanele de turișți care aleg să vină aici an de an. Acesta este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franța și impresionează atât prin stil, cât și prin culoare. În plus, arată ca o adevărată operă de artă, demnă de cei mai mari pictori ai vremii.

Datează din perioada domniei lui Louis al XIV-lea și se identifică printr-o peisagistică în stil franțuzesc, în care se regăsesc o mulțime de specii de  flori, printre care și Famous Roses și fântâni arteziene.

3.    Grădina Majorelle, Marrakech, Maroc

Dacă ai ocazia să ajungi în Marrakech, merită să vezi și celebra Jardin Majorelle. Pictorul cu același nume și-a dedicat 40 de ani din viață pentru amenajarea acestei grădini. Aici poți descoperi o mulțime de plante exotice și păsări, care înfrumusețează în mod spectaculos zona.

Vila este pictată în nuanța de albastru vibrant Majorelle și este înconjurată de piscine pline cu flori de lotus și fântâni atent sculptate.

4.    Grădina Botanică din Berlin

Această grădină a fost realizată de către  arhitectul Alfred Kroener, în perioada 1897 – 1910. Aici se poate vedea o bogată varietate de plante, dintre care cele mai renumite sunt plantele acvatice şi medicinale, palmieri, liane, bambus o colecție impresionantă de trandafiri de grădina şi o seră tropicală  deosebit de atractivă.

Foarte mulți turiști aleg să vină aici pe tot parcursul anului pentru a explora frumusețea Grădinii Botanice din Berlin. Aceasta se întinde pe o suprafață de 43 de hectare, găzduiește peste 20.000 de specii de plante și face parte din patrimoniul Universităţii Libere din Berlin.

5.    Grădina Botanică Regală din Sydney, Australia

Această grădină de 74 de acri reprezintă o instituție botanică istorică de renume din întreagă lume. În interiorul acesteia se regăsesc patru zone importante, și-anume: Grădinile Inferioare, Grădinile Mijlocii, Grădinile Palatului și Bennelong. Este una dintre cele mai vechi grădini coloniale și peisaje culturale publice din Australia. Datează încă de pe vremea coloniilor și s-a păstrat foarte bine de-a lungul timpului. 

În concluzie, avem o planetă plină de peisaje incredibile, de grădini în care te poți regăsi pe tine, dar mai ales de plante uimitor de frumoase. Dacă vrei să inspiri parfumul frumuseții unei flori, alege să te înconjori de trandafiri și vei pluti pe mireasmă de romantism.