Importanta gazduirii web

Exista nenumarate motive pentru a avea un site web: fie pentru un blog personal, un magazin online, o pagina de afaceri sau intranet pentru companii. Indiferent de motiv, orice site are nevoie de gazduire. Multe indoieli apar pentru persoanele care doresc sa-si puna pagina in aer, iar acum vom rezolva principalele indoieli cu privire la gazduirea site-urilor.

Gazduirea site-ului web este un serviciu care stocheaza si pune la dispozitie un site web, o aplicatie sau o pagina pe internet.

Un site web sau un sistem web este un set de fisiere care pot fi accesate de alte persoane printr-un browser conectat la internet. Pentru ca aceste fisiere sa poata fi accesate, ele trebuie sa fie gazduite pe un server, care este un computer conectat la internet si configurat pentru a primi vizitatori.

Cu alte cuvinte, gazduirea este serverul in care sunt stocate fisierele si paginile unui site web. Deci, de parca ar fi o casa, o gazduire are o adresa, numita domeniu. Domeniul este numele site-ului web introdus de utilizator pe computerul sau. Este responsabil pentru identificarea site-ului web si gasirea serverului pe care este gazduit.

Cea mai buna gazduire a site-urilor web este realizata de companii specializate. Au servere proprii sau inchiriate, masini cu hardware si software special configurate pentru web. Aceste servere sunt situate in structuri fizice cunoscute sub numele de „centre de date”, care nu sunt altceva decat seturi mari de servere de gazduire. 

Cuvantul „site” inseamna „loc” in engleza. Putem spune ca este locul unde se afla fisierele blogului nostru, magazinului virtual sau paginii de afaceri. Pentru ca acesta sa poata fi accesat, aceste fisiere trebuie sa fie gazduite pe un server web. Astfel, hostingul este comercializat ca produs sau serviciu de companiile din segment.

Cele mai bune companii de hosting au un serviciu de inregistrare a domeniilor. Compania insasi inregistreaza domeniul la registratorul pentru client. Unii chiar ofera primul an de domeniu gratuit. Aceasta este o modalitate simpla de a inregistra domeniul si de a-l pastra legat direct de furnizorul care gazduieste site-ul vostru. Cu toate acestea, este posibil sa va inregistrati direct la organismul responsabil si apoi sa angajati orice companie de gazduire.

Exista, de asemenea, posibilitatea sa apelati la serviciile pentru un server doar pentru site-ul vostru. Aceasta forma de gazduire este cunoscuta ca gazduire de server dedicat. Avantajul acestui tip de serviciu este ca toate resursele software si hardware sunt dedicate exclusiv aplicatiei voastre, ceea ce va ofera mai multa viteza si sprijina mai multi vizitatori concurenti. 

Cu toate acestea, acest tip de gazduire este mult mai scump decat gazduirea partajata, deoarece toate costurile de intretinere a serverului trebuie suportate de un singur client. In plus, este necesar ca utilizatorul sa aiba cunostinte de configurare a serverelor dedicate. In caz contrar, va trebui sa contracteze un plan de management cu compania de gazduire, care va creste valorile serviciului.

Serviciul de gazduire web  dedicata este potrivita in principal pentru site-uri web sau aplicatii mari, cum ar fi:

-piete mari de desfacere;

-site-uri web guvernamentale;

-intranet pentru companii mari;

-site-uri web ale companiilor care au sectoare IT, cu cunostinte de configurare a serverului.

 Accesand servicii de calitate pentru hosting site-ul tau poate creste in numarul de vizualizari!