MAGNETOTERAPIA IN RECUPERAREA MEDICALA

Magnetoterapia este o formă de terapie non-invazivă și fără efecte secundare ce folosește un câmp electromagnetic care armonizează structura biocâmpului uman, regenerează și reîncarcă rezervele energetice umane. În lipsa energiei magnetice din interiorul pământului, toată lumea vie ar fi profund afectată. În funcţie de afecţiune şi la prescripţia medicului, undele electromagnetice au ca efect normalizarea metabolismului şi regenerarea celulară. Este un tip de medicină alternativă ce utilizează magneții pentru a trata anumite boli și pentru a reduce durerea, oxigenând celulele.

Scurt istoric

Magnetoterapia are origini străvechi, de la alchimistul Paracelsus care credea că magneţii pot trata epilepsia şi diareea, prin atragerea bolii din organismul uman şi eliminarea ei. Acum, specialiștii în magnetoterapie sunt de părere că stări precum oboseala, amețeala, durerea de diverse tipuri și alte afecțiuni legate de sistemele circulator și nervos sunt cauzate de acumularea în organism de ioni pozitivi. Utilizarea magneților ar readuce echilibrul și astfel ar înlătura starea de rău. Astăzi, medicii şi în special bazele de recuperare medicală au început să recomande din nou utilizarea magneților ca tratament împotriva durerii, îmbunătățirea somnului și multe alte tulburări. Mai târziu, un medic japonez pe nume Kyochi Nakagawa a vorbit de existenţa unui sindrom al deficienţei câmpului magnetic. Acesta s-ar manifesta prin dureri de cap, amețeală, durere în piept, insomnie. Cauzele s-ar datora reducerii câmpului magnetic al Pământului: din 1830 câmpul magnetic s-a redus cu 6%. Magnetoterapia acționează prin redarea unei părți din câmpul magnetic pierdut de Pământ.

Beneficiile magnetoterapiei efectuate în baza de recuperare medicală

Magneții penetrează adânc țesuturile și creează un câmp magnetic care energizează, alcalinizează, oxigenează, îmbunătățind funcția sistemului imunitar și capacitățile de vindecare ale organismului. In baza de recuperare ei se prezintă sub forma unui aparat cu pat, pe care pacientul se întinde şi deasupra căruia se mişcă un solenoid pe zona afectată. In interiorul acestuia se creează un câmp magnetic. Este o procedură de recuperare medicală care durează aproximativ 20 minute şi este recomandată doar de medicul specialist. Setările aparatului, la Centrul Medical Sanconfind, le face un asistent instruit.  Rolul magnetoterapiei este de a normaliza funcțiile metabolice care cauzează afecțiuni dureroase cum ar fi edemul celular (umflarea celulelor), acidoza celulară (aciditatea excesivă a celulelor), lipsa de oxigen a celulelor. Un câmp magnetic pozitiv, poate crește durerea din cauza interferenței sale cu funcția metabolică normală.

Afecţiunile care se tratează cu această procedură de recuperare medicală

Magnetoterapia, cunoscută şi ca procedură de terapie a durerii, se recomandă în cazul durerilor articulare, neuropatiei periferice, poliartritei reumatoide, osteoartritei, fibromialgiei, migrenelor, durerilor postoperatorii, oboselii musculare, stimulării sistemului imunitar, îmbătrânirii, insomniilor, infecțiilor, artritei reumatoide.

Contraindicaţii:

Contraindicaţiile generale sunt: stimulatorul cardiac (pacemaker), tumori maligne, sarcină.

La Centrul Medical Sanconfind se asociază magnetoterapia cu proceduri de fizioterapie suplimentare, în funcţie de diagnostic, cu recomandarea medicului, cu masaj, băi sărate sau alte proceduri. Durata unei cure este de minimum zece zile, repetând procedurile zilnic. Cazarea pacienţior este asigurată de Sanconfind.