Gender reveal party – tot ce trebuie să știi despre acest tip de eveniment

Acest tip de eveniment – gender reveal party – a devenit tot mai popular și în țara noastră în ultimul an. Este vorba, de fapt, despre o petrecere în cadrul căreia le dezvălui celor dragi sexul bebelușului sau al bebelușilor în cazul în care ai gemeni sau chiar tripleți.

Este o petrecere plină de emoție, în care te bucuri alături de persoanele dragi din familie și de prietenii foarte apropiați. În general este un eveniment restrâns, față de o petrecere de nuntă sau de un botez. Cu toate acestea, organizarea acestuia trebuie să includă neapărat niște detalii speciale.

Cum organizezi un eveniment de tip gender reveal party

În primul rând, trebuie să alegi o locație discretă, care să îți asigure suficient de mult spațiu pentru numărul invitaților. Majoritatea celor care organizează un astfel de eveniment aleg niște locuri în care au spațiu și în natură, pentru că adesea au invitați care vin la rândul lor cu copii, care au nevoie să se miște liber și să se joace, în timp ce adulții se distrează.

O variantă ideală pentru cei din București sau din împrejurimi o reprezintă Buftea Events, chiar pe malul lacului Buftea. Aceștia asigură atât locații pentru nuntă, cât și pentru evenimente corporate, botezuri sau gender reveal party.

După ce ai bifat locul în care să aibă loc dezvăluirea sexului bebelușului, urmează detaliile legate de meniu și de decor. Pe lângă momentul în care poți face anunțul oficial cu ajutorul unor baloane sau într-un alt mod pe care îl dorești, poți să le pregătești invitaților tăi o surpriză și cu ajutorul candy bar-ului.

Aici poți să pregătești o serie de prăjituri în cele două culori folosite de obicei pentru un astfel de eveniment, adică roz și bleu, dar care să aibă o umplutură într-o singură culoare, care se potrivește bebelușului tău.

Chiar dacă nu este o nuntă, poți să pregătești și un fel de mărturii pentru invitați, pe care să le poată lua acasă ca o amintire frumoasă ca să le amintească de petrecerea ta.

În cazul în care ai și invitați care sunt însoțiți de copii, le poți amenaja un loc special pentru ei, unde să se joace în voie. De asemenea, pentru acest spațiu poți pregăti și un decor potrivit pentru cei mici sau chiar să aduci și niște persoane care să joace rolul unor personaje îndrăgite de copii.

Ce trebuie să includă decorul pentru acest tip de petrecere?

În același spațiu poți organiza chiar și un eveniment de tip baby shower dacă vrei să fie unul separat de gender reveal party. Poți să alegi un decor elegant sau unul jucăuș, în culori pastelate. Desigur, dacă preferi o variantă de tip petrecere tematică, poți apela și la aceasta.

Poți să utilizezi arcade de baloane, decorațiuni și ghirlande cu multe flori, chiar și coifuri de petrecere. Pentru ca acest eveniment gender reveal party să fie unul mai interesant poți să introduci în program și tot felul de jocuri. Le poți cere invitaților să vină îmbrăcați în culoarea roz sau bleu, în funcție de sexul pe care ei îl bănuiesc că îl are bebelușul sau le poți cere să voteze la petrecere, cu niște bile colorate. Cei care ghicesc pot să primească un premiu sau o surpriză dulce de la candy bar.

Un alt moment emoționant și cu adevărat special poate fi cel în care îi rogi pe cei prezenți să scrie un mesaj frumos pentru copil, apoi rândurile lor le vei închide într-o cutie pe care să i-o oferi la împlinirea vârstei de 18 ani. Dacă vrei ca momentul dezvăluirii sexului bebelușului să fie și mai amuzant, poți realiza o pinata pentru gender reveal paty și să îi provoci pe invitați să reușească să o spargă și să scoată la iveală umplutura roz sau bleu.

Desigur, poți alege și o variantă de decor în culori neutre dacă dorești sau poți reprezenta într-un mod diferit sexul copilului. Important este ca tu și invitații tăi să vă simțiți bine la petrecere și să vă distrați pe cinste.