Schimbare de decor – 5 RECOMANDĂRI pentru o locuință modernă și în tendințe

A sosit momentul unor modificări în casa ta? Ai ceva planuri însă nimic concret? În rândurile următoare poți afla câteva dintre recomandările specialiștilor în design de interior pentru a pune în aplicare ceea ce îți place mai mult astfel încât locuința ta să capete o nouă înfățișare.

Iată câteva elemente ce pot fi implementate în casă, dacă vrei câteva modificări elegante

  1. Transformarea balconului

Dacă locuința ta dispune de balcon, atunci ești norocos că îți poți savura cafeaua, relaxat,  în fiecare dimineață. Însă, cum în sezonul rece lucrurile se complică puțin pentru că nu poți beneficia de căldura din casă, poți opta pentru sistemul de închidere balcoane, așa cum găsești pe Valedo.ro și poți transforma locul tău preferat într-unul cu adevărat practic și confortabil. 

Astfel, poți servi micul dejun la tine în balcon, chiar și la apariția primilor fulgi de nea. În plus, poate fi și romantic un asemenea peisaj, nu-i așa?

  1. Living cu decoruri rafinate

Camera de zi este încăperea care oferă relaxare și locul în care gândurile se pot așterne la locul lor, după o dezbatere în prealabil. Crezi că este momentul unei schimbări în living? 

Poți alege un stil minimalist, cu mobilă simplă, însă în tendințe, la fel și corpuri de iluminat care să evidențieze frumusețea acestei încăperi. Câteva decorațiuni moderne, așa cum sunt statuetele și plantele cu frunze mari, ar putea schimba radical imaginea livingului tău și a întregii locuințe.

  1. Dormitor odihnitor

Dormitorul este camera dedicată odihnei, așa că ar trebui aranjată pe măsură. Atunci când vrei să faci o schimbare de peisaj în această încăpere, încearcă să te concentrezi pe eficientizarea spațiului. Totul începe cu o organizare în acest sens și cu eliminarea elementelor care nu mai fac parte din peisaj și pe care poate le-ai păstrat în caz de ceva. 

Mobilierul poate fi mutat în diferite locuri ale camerei dacă spațiul permite, ținând cont de poziționarea patului. Recomandarea în acest sens este ca patul să se regăsească, dacă se poate, cu fața la fereastră, pentru un bun start de dimineață și pentru a respecta recomandările specialiștilor în decorațiuni de interior.

  1. Baie de lux

Și baia necesită schimbări din când în când. Dacă te-ai săturat de același decor, poți veni cu câteva artificii în acest sens. De exemplu, poți monta cuburi din lemn tratat, pe pereți, pentru a depozita prosoapele și produsele cosmetice de uz zilnic. 

Astfel, poți elimina dulapurile cu uși și adopta un stil deschis în materie de mobilier și decorațiuni. Iar pentru un strop de viață în această încăpere, poți alege fără greș plantele în ghivece mici, plasate în câteva locuri cheie: lângă chiuvetă, pe cubul dedicat prosoapelor sau pe perete cu ajutorul unui suport.

  1. Bucătărie decorată cu stil

Bucătăria este locul dedicat pregătirii preparatelor de zi cu zi. Dacă îți place să gătești și vrei să schimbi un pic peisajul, ai variate opțiuni la îndemână. De exemplu, se poate monta mozaic modern pe peretele din fața blatului de lucru. 

Câteva polițe cu plante și mirodenii pot fi montate lângă fereastră. Iar pentru un plus de stil, poți achiziționa decorațiuni de mari dimensiuni, sub formă de ustensile de bucătărie.

Așadar, oricând este momentul de o schimbare de decor în casă, pune-ți imaginația la bătaie și fă-ți de cap cu reamenajarea. Este tare frumos atunci când vezi cum lucrurile capătă alt sens și alte forme în casă, după preferințe și gusturi alese.

Sursă foto: Pexels.com