Stil de viață activ – Ce implică și ce poți adopta dacă vrei o schimbare de direcție

Sedentarismul se numără printre cauzele bolilor cardiovasculare și nu numai. Un stil de viață activ poate preveni asemenea afecțiuni, însă totul începe cu multă voință. Dacă și tu te afli în acest stadiu și vrei să aplici câteva schimbări în bine pentru viața ta, atunci rândurile următoare ar putea să te inspire și chiar să te ajute la momentul oportun.

Cum să descoperi și să te bucuri de un stil de viață activ și sănătos

  • Mișcare în fiecare zi

Un stil de viață activ nu se limitează doar la fuga prin oraș pentru întreprinderea diferitelor activități ce țin de job. Schimbarea în această direcție presupune o bună determinare și dorința de a adopta comportamente sănătoase, printre care și activitățile sportive zilnice. 

Nu este musai să mergi în fiecare zi la sala și să ridici greutăți, însă poți începe treptat și continuă într-o manieră organizată pentru a te obișnui. Odată ce devii mai sportiv ca niciodată, poți opta pentru suplimente nutritive de calitate, așa cum sunt cele de la Dymatize, de pe Nutriland.ro, recomandate chiar și în dietele vegane sau vegetariene.

  • Dietă alimentară echilibrată

Sportul merge mână în mână cu dieta alimentară sănătoasă. În ultima perioadă s-a descoperit o creștere semnificativă a numărului de persoane care preferă alimentația vegetariană sau vegană, datorită numeroaselor beneficii oferite organismului. 

Un stil de viață sănătos și activ poate implica și astfel de diete, însă, înainte de implementarea lor este indicat să discuți cu un medic specialist în nutriție pentru a ști exact ceea ce trebuie să mănânci, în funcție de necesitățile nutritive ale organismului.

  • Somn odihnitor

Un somn odihnitor, de cel puțin 7-8 ore pe noapte te poate pune pe picioare încă de la primele ore ale dimineții, cu energie pentru toată ziua. Multe studii în domeniu indică faptul că lipsa unui somn calitativ duce în timp la dezvoltarea diverselor afecțiuni, printre care obezitate, boli cardiovasculare și chiar mentale. 

Însă cum tu ești în momentul în care vrei să adopți un stil de viață sănătos, evident că trebuie să pui preț pe orele de somn necesare organismului și să lași deoparte activitățile care poate până acum te împiedicau să dormi așa cum trebuie.

  • Atitudine pozitivă

Poate părea ciudat, însă un stil de viață sănătos și activ presupune și atenție către felul în care gândești și rezonezi cu tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Crezi că ideile negative duc undeva bine? Nicidecum! 

Încearcă mai degrabă să vezi partea pozitivă a lucrurilor și chiar să te detașezi de elementele care te afectează în fiecare zi. Te poți concentra pe activitățile sportive pe care le întreprinzi, pe diete, lectură și alte asemenea lucruri menite să te îndrume spre o viață mult mai sănătoasă.

  • Socializare constantă

Și socializarea în mod constant poate fi parte din planul tău de adoptare a unui stil de viață activ și benefic pentru organism. Îți poți propune ieșiri și discuții cu oameni interesanți, la evenimente pe măsură, cu familia și prietenii cu care îți face plăcere să interacționezi. În plus, poți astfel cunoaște oameni noi care ar putea să aducă o influență benefică asupra vieții tale, așa că, de ce să nu încerci și o schimbare de acest gen în viața ta.


Așadar, aceste recomandări ar putea să îți deschidă ochii și să te ajute pe viitor să schimbi măcar o parte din direcția vieții. Pune preț pe calitatea lucrurilor din jurul tău și adoptă în viața ta doar lucruri cu adevărat benefice pentru sănătate.

Sursă foto: Pexels.com