De ce să consumi nuci?

De ce să consumi nuci?

De alimentația sănătoasă se vorbește foarte mult. Tot mai mulți oameni încearcă să-și adpateze stilul de viață și de alimentație pentru o viață sănătoasă. Toate recomandările includ, pe lângă alte alimente sănătoase, consumul de nuci.

De ce să consumi nuci?
De ce ar trebui să consumi nuci

Nucile fac parte din categoria oleaginoaselor și, dacă nu sunteți alergic la ele, vă vor asigura o serie de beneficii pentru sănătate.

Sunt considerate un aliment uimitor, plin de nutrienți și grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

De asemenea, se știe că acestea îmbunătățesc sănătatea generală a inimii, reduc riscul de accident vascular cerebral, favorizează o funcție sănătoasă a creierului, ajută la gestionarea greutății și pot chiar ajuta la prevenirea cancerului. Polifenolii din nuci ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației. Nucile sunt, de asemenea, un aliment super prietenos pentru intestine. Acestea susțin sănătatea microbiotei și a intestinului.

12 beneficii pentru sănătate ale consumului de nuci

Îmbunătățește sănătatea inimii

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, inclusiv în acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Studiile au arătat că un consum regulat de nuci poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău. De asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la diminuarea inflamației din organism.

Îmbunătățește funcția creierului

Studiile au arătat că acizii grași omega-3 pot îmbunătăți funcția cognitivă, memoria și starea de spirit.

Ajută la gestionarea greutății

Nucile pot ajuta la gestionarea greutății datorită conținutului ridicat de fibre și proteine, ceea ce poate reduce aportul total de calorii.

Ajută la gestionarea diabetului

Nucile pot fi, de asemenea, benefice pentru gestionarea diabetului, deoarece s-a demonstrat că acestea îmbunătățesc sensibilitatea la insulină și, astfel, reduc nivelul de zahăr din sânge.

Ajută la prevenirea cancerului

Studiile au indicat că nucile pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare și la reducerea riscului de cancer.

Favorizează sănătatea digestivă

Nucile ajută la îmbunătățirea digestiei stomacului, reduc riscul de constipație și îmbunătățesc sănătatea intestinală.

Ajută la sănătatea oaselor

Nucile sunt o sursă excelentă de calciu și magneziu, care sunt importante pentru menținerea oaselor puternice.

Susțin sănătatea pielii

Consumul de nuci ajută la menținerea pielii strălucitoare și previne îmbătrânirea prematură.

Susțin funcția imunitară

Nucile pot ajuta la susținerea funcției imunitare și la reducerea riscului de infecții.

Au proprietăți antiinflamatorii

Nucile, datorită proprietăților lor antiinflamatorii, pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism.

Susțin sănătatea ficatului

Studiile au arătat că nucile pot ajuta la îmbunătățirea funcției hepatice și la scăderea riscului de apariție a bolii ficatului gras.

Ajută la sănătatea ochilor

Ochii au nevoie de vitamina E . Nucile pot ajuta la protejarea ochilor de daunele legate de vârstă și la reducerea riscului de cataractă.

Reacțiile adverse posibile

Specialiștii în nutrție atrag atenția celor care se știu alergici la nuci, pentru că acestea pot declanșa racții alergice severe. Pe de altă parte, nici persoanele care nu sunt alergice nu ar trebui să exagere cu consumul de nuci. Luate în exces, acestea pot provca probleme digestive, balonare, gaze.

De asemenea, studiile indică faptul că nucile sunt diluanți naturali ai sângelui. Acestea pot interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi aspirina, warfarina și heparina.

 

Pe de altă parte, nucile sunt bogate în oxalați, astfel că există o mare probabilitate ca acestea să crească riscul de pietre la rinichi la unele persoane.

Deși nucile sunt un aliment nutritiv, ele sunt, de asemenea, bogate în calorii și grăsimi. Consumul prea multor nuci poate contribui la creșterea în greutate dacă sunt consumate în exces.

De asemenea, nucile pot fi contaminate cu aflatoxine. Aceasta este o toxină produsă de anumite ciuperci. Acestea sunt toxice și pot provoca leziuni hepatice și cancer în cantități mari. Este important să achiziționați nuci dintr-o sursă de încredere și să le depozitați corespunzător pentru a preveni contaminarea cu aflatoxine.

Informații nutriționale despre nuci

  • Calorii: 100 de grame de nuci furnizează aproximativ 654 de calorii.
  • Proteine: Nucile au în jur de 15 grame de proteine la 100 de grame. Aceasta este o sursă excelentă de proteine.
  • Grăsimi: Sunt bogate în grăsimi sănătoase, în principal grăsimi polinesaturate și mononesaturate.
  • Carbohidrați: Conțin un număr mic de carbohidrați, oferind aproximativ 14 grame la 100 de grame. Un aliment ideal pentru persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați.
  • Fibre: Nucile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, cu aproximativ 7 grame de fibre la 100 de grame.
  • Vitamine: Sunt o sursă bună de mai multe vitamine esențiale, inclusiv vitamina E, vitamina B6, tiamină și acid folic. Vitamina E este un alt antioxidant puternic.
  • Minerale: Nucile au mai multe minerale esențiale, cum ar fi magneziul, fosforul, potasiul și zincul. Aceste minerale joacă roluri importante în sănătatea oaselor, producția de energie și funcția imunitară.
  • Omega-3: Nucile sunt una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3. Acestea sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ și previn deteriorarea celulară, putând reduce, de asemenea, riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și boala Alzheimer.

The post De ce să consumi nuci? appeared first on Tot Ceea Ce Este.