De la control la autoritate. Natura pune valoare in tot ceea ce ne inconjoara

Comportamentul uman nu ar putea fi explicat si inteles fara multitudinea atitudinilor, starilor de spirit, manifestate de fiecare individ, in existenta sa cotidiana – de la bucurie, dragoste, compasiune, generozitate, altruism, onestitate, pana la egoism, ipocrizie, ura, minciuna etc.

Si, in mod paradoxal, diverse studii arata ca omul este inclinat, mai degraba, spre starile negative, care il fac sa sufere sau, mai mult, provoaca suferinta altora, resortul unui asemenea comportament fiind dorintele refulate sau incapacitatea de a descoperi si valorifica resursele benefice, autentice ale fiintei.

Iata cateva dintre atitudinile pe care le putem observa, in fiecare zi, in jurul nostru, si care, vrand-nevrand, lasa amprente asupra felului nostru de a fi: sinceritatea, cinstea, empatia, altruismul. singuratatea,minciuna, ipocrizia, egoismul. Toate fac parte, macar pentru un scurt timp, din viata noastra. Asadar, alegeti emotiile potrivite.

 

 

The post De la control la autoritate. Natura pune valoare in tot ceea ce ne inconjoara appeared first on Tot Ceea Ce Este.