Zece cărți de dezvoltare personală care îți vor face viața mai bună

Dezvoltarea personală este domeniul care atrage un număr tot mai mare de persoane și care a devenit de mare interes în România. Oamenii caută alinare, inspirație și motivație pentru viața personală și profesională.

Iată o selecție de titluri de top de la ap! (ACT și Politon), semnate de autori celebri precum Tim Ferriss, Tony Robbins sau Maye Musk, care te vor ajuta să devii o persoană mai bună din toate punctele de vedere și care îți vor schimba viața în bine.

Editura ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

Secretul veacurilor de Robert Collier este o lectură care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care vor mai mult și știu că pot mai mult, dar se mulțumesc deocamdată cu puțin. Cartea aceasta este pentru toți cei care au nevoie de o sursă de inspirație pentru a-și părăsi zona de confort și a începe să facă ceea ce doresc cu viața lor. Cu alte cuvinte, Secretul Veacurilor îți va arăta că ai o putere interioară nefolosită și te va învăța metode simple și directe de a o folosi pentru a obține atât fericirea în familie, cât și succesul în afaceri.

Stoic zi de zi: 366 de citate despre înțelepciune, perseverență și arta de a trăi de Ryan Holiday și Stephen Hanselman este cartea care îți poate schimba percepția asupra modului în care vezi lucrurile, astfel încât să te simți în fiecare zi mai încrezător, mai optimist și mai fericit. Și mai mult decât atât, cele 366 de citate din marii stoici pe care ți le furnizează autorii în acest volum, precum și interpretările lor, te pot ajuta să îți reconsideri viața și să începi să trăiești bazându-te pe alte coordonate.

Tribul Mentorilor: Scurte sfaturi de viață de la cei mai buni din lume de Timothy Ferriss este o carte pe care autorul a scris-o dintr-o nevoie proprie: aceea de a culege sfaturi înțelepte de viață de la maeștrii lumii. Printre cei intervievați în carte se numără cea mai mare actriță de teatru burlesc la nivel mondial, Dita Von Teese; actori precum Ashton Kutcher sau Joseph Gordon-Levitt; comediantul Jimmy Fallon; jucătoarea profesionistă de tenis Maria Șarapova; copilul-minune al șahului Josh Waitzkin; Arianna Huffington; Ray Dalio; celebrul om de televiziune Larry King; fenomenul mondial Mr. Money Mustache; celebrul regizor David Lynch; sau renumitul scriitor Yuval Noah Harari etc.

Zi de zi erou. Manifestul de Robin Sharma este o carte despre eroul din tine. Este o carte care te va ajuta să te dezvolți, să te vindeci și să evoluezi spiritual, fiind pe deplin conștient că eroi nu sunt doar marile personalități ale lumii, precum Nelson Mandela, Harriet Tubman, Mahatma Gandhi, Florence Nightingale sau Oskar Schindler, eroi suntem fiecare dintre noi într-o anumită măsură atunci când ne ghidăm după principii sănătoase de viață.

Zonele tale eronate: Învață cum să-ți controlezi gândurile și emoțiile, ca să-ți clădești liber destinul de Wayne Dyer este volumul în care autorul își folosește experiența acumulată ca psihoterapeut pentru a te ajuta să îți înfrunți și să îți depășești comportamentele distructive (zonele tale eronate), astfel încât să preiei controlul asupra vieții tale.

Clubul 5 a.m.: Fii stăpân pe dimineața ta! Fă-ți viața mai bună!/ The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life de Robin Sharma este o poveste motivațională, care te poartă într-o călătorie prin zone îndepărtate ale Pământului pentru a-ți preda pilde despre viață. Vei călători odată cu personajele cărții până la Oceanul Indian, pe Insula Mauritius, în India, la Taj Mahal, în Italia, la Roma, în Brazilia la São Paulo sau pe Insula Robben din Africa de Sud – nu departe de coasta orașului Cape Town –, unde a fost închis Nelson Mandela timp de 18 ani din cei 27 în care a fost privat de libertate.

O femeie își face un plan: Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes de Maye Musk este autobiografia mamei lui Elon Musk, o septuagenară care și-a trăit viața din plin. A copilărit în Africa de Sud și a cucerit marile podiumuri de modă din New York și nu numai, la o vârstă la care majoritatea femeilor se gândesc că timpul lor a trecut. A avut 2 cariere, 3 copii și 11 nepoți și a trăit în 9 orașe din 3 țări diferite.

Trezește uriașul din tine de Tony Robbins este o carte care îți aduce aminte de visul tău, oricare ar fi acesta. Visul acela pe care l-ai uitat între timp, pentru că te-ai lăsat copleșit de toate responsabilitățile cu care te-a delegat viața. Așadar, e timpul să-ți împlinești visul! Cartea lui Tony Robbins are menirea de a te ajuta pe acest drum oferindu-ți motivația și instrumentele necesare și, cel mai important, amintindu-ți că, în adâncul tău zace un uriaș capabil să facă orice, doar că, trebuie mai întâi să îl trezești.

Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat: ce cred cu adevărat bărbaţii despre dragoste, relaţii, intimitate şi angajament de Steve Harvey și Denene Millner este o carte dedicată femeilor cu scopul de a le oferi acestora o perspectivă de ansamblu asupra modului în care gândesc bărbații. Conform autorului, aici vei găsi „tot ce trebuie să știi despre bărbați și relații”.

Chiar dacă ți-e frică… acționează de Susan Jeffers este o carte care îți va așeza ochelarii adevărului pe ochi pentru a-ți arăta lumea văzută fără frici. Este o carte de dezvoltare personală care te va ajuta să îți identifici, înțelegi și, în cele din urmă, înfrângi fricile personale, astfel încât să reușești să obții mai mult de la viață.

 

The post Zece cărți de dezvoltare personală care îți vor face viața mai bună appeared first on Tot Ceea Ce Este.