Gala de prezentare a lotului participant la „Invictus Games Dusseldorf 2023”, sprijinită și de Alexandrion Group

Gala de prezentare a lotului militarilor răniți ce va reprezenta Armata României la evenimentul competițional „Invictus Games Dusseldorf 2023” va avea loc joi, 9 februarie, de la ora 13.00.

Acțiunea, care va fi sprijinită și de Alexandrion Group, va avea loc în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, la Sala de sport „Mihai Viteazul” a Regimentului 30 Gardă din Capitală.

Cu acest prilej, vor fi oferite distincții militarilor răniți, vor fi prezentate disciplinele sportive la care aceștia vor concura, va avea loc un moment muzical dedicat proiectului, susținut de Trupa Proconsul, și se va organiza un meci de volei din șezut, la care vor fi invitate să se alăture și persoanele invitate la eveniment.

Anul acesta, în perioada 9-16 septembrie, echipa Armatei României va participa pentru a patra oară la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după edițiile din Toronto (2017), Sydney (2018) și Haga (2022).

Echipa va fi formată din 20 de militari răniți, clasați cu gradul I, II și III de invaliditate sau apt limitat. Aceștia vor concura la opt discipline sportive, dintre care șapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând).

Jocurile Invictus promovează respectul și empatia față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale este o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în procesul de refacere fizică și psihică.